Kycklingklubba i ugn med rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Allt på en plåt i ugnen, kycklingklubbor, morötter, palsternacka – kan det bli enklare? Och godare!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kycklingklubbor
  • 500 g soppgrönsaker
  • 1 tomat, delad på mitten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda balsamvinäger, olja, vitlök, honung, salt och peppar.
  2. Vänd runt kycklingbitarna i marinaden och låt gärna dra 30 min–1 timme.
  3. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Lägg kycklingen med marinaden på en plåt.
  4. Lägg dit rotfrukter, tomat och ev en krossad vitlöksklyfta. Ringla över lite olja och salta grönsakerna. Rosta mitt i ugnen ca 45 min.

Tips

En förpackning soppgrönsaker innehåller oftast morötter, palsternacka, rotselleri och en bit purjolök, så om du har en grönsakslåda i kylskåpet som behöver tömmas – kör hårt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotssoppa med grillat kycklingspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

Betyg
Betyg
(55)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 kycklingklubbor
  • 500 g soppgrönsaker
  • 1 tomat, delad på mitten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Kycklingklubba i ugn med rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Allt på en plåt i ugnen, kycklingklubbor, morötter, palsternacka – kan det bli enklare? Och godare!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda balsamvinäger, olja, vitlök, honung, salt och peppar.
  2. Vänd runt kycklingbitarna i marinaden och låt gärna dra 30 min–1 timme.
  3. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Lägg kycklingen med marinaden på en plåt.
  4. Lägg dit rotfrukter, tomat och ev en krossad vitlöksklyfta. Ringla över lite olja och salta grönsakerna. Rosta mitt i ugnen ca 45 min.

Tips

En förpackning soppgrönsaker innehåller oftast morötter, palsternacka, rotselleri och en bit purjolök, så om du har en grönsakslåda i kylskåpet som behöver tömmas – kör hårt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotssoppa med grillat kycklingspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

Betyg
Betyg
(55)