För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingfrikadeller i tomatsås

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Läckra frikadeller med kyckling, kryddade med vitlök och persilja är perfekta i en frisk tomatsås. Recept av: Liselott Forslin/ Sundkurs.se och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 äggula
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
  • finrivet citronskal
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 100 g rotselleri
  • 150 g morot
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 280 g fullkornspasta
  • 250 g lättkokt broccoli
  • finriven parmesan
  • hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och fintärna rotselleri och morot. Fräs lök, vitlök och grönsaker i olja i en bred kastrull eller traktörpanna. Häll i passerade tomater, vatten och de torkade örterna. Låt sjuda under lock ca 30 min. Salta och peppra.
  2. Rör ihop ströbröd och grädde. Låt svälla någon minut. Tillsätt äggula, vitlök, ev lite rivet citronskal, persilja, salt och peppar.
  3. Lägg i färsen och blanda väl. Forma till köttbullar stora som femkronor med blöta händer och lägg varsamt ner i tomatsåsen.
  4. Låt sjuda ca 15 min under lock. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med frikadeller i sin sås, riven parmesan och broccoli. Garnera med persilja. Och ev lite ringlad olivolja!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2018-04-29

Oväntat gott, numera en favorit. Vi struntar i broccolin och lägger till rucola.

Liknande recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Garam masala kyckling

(35)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 äggula
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
  • finrivet citronskal
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 100 g rotselleri
  • 150 g morot
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 280 g fullkornspasta
  • 250 g lättkokt broccoli
  • finriven parmesan
  • hackad färsk persilja

Kycklingfrikadeller i tomatsås

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Läckra frikadeller med kyckling, kryddade med vitlök och persilja är perfekta i en frisk tomatsås. Recept av: Liselott Forslin/ Sundkurs.se och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och fintärna rotselleri och morot. Fräs lök, vitlök och grönsaker i olja i en bred kastrull eller traktörpanna. Häll i passerade tomater, vatten och de torkade örterna. Låt sjuda under lock ca 30 min. Salta och peppra.
  2. Rör ihop ströbröd och grädde. Låt svälla någon minut. Tillsätt äggula, vitlök, ev lite rivet citronskal, persilja, salt och peppar.
  3. Lägg i färsen och blanda väl. Forma till köttbullar stora som femkronor med blöta händer och lägg varsamt ner i tomatsåsen.
  4. Låt sjuda ca 15 min under lock. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med frikadeller i sin sås, riven parmesan och broccoli. Garnera med persilja. Och ev lite ringlad olivolja!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2018-04-29

Oväntat gott, numera en favorit. Vi struntar i broccolin och lägger till rucola.

Liknande recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Garam masala kyckling

(35)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)