Kycklingfilé med kapris och oliver

Kycklingfilé med kapris och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Det är tacksamt att använda salta och kraftiga smaksättare då man lagar kyckling.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 vitpepparkorn
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vitt matlagningsvin eller hönsbuljong
  • 50 g oliver, svarta, kärnfria och skivade
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1.5 krm salt

Gör så här

  1. Stöt rosmarin, vitlök och pepparkorn i en mortel. Blanda med 2 msk av olivoljan, salt och citronskal. Gnid in kycklingen med blandningen och låt marinera ca 30 min.
  2. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Rör ihop citronsaft, tomatpurè och vin eller buljong. Häll blandningen i pannan och sjud 20-25 minuter.
  3. Tillsätt oliver och kapris och hetta upp. Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera med potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Kycklingfilé med kapris och oliver
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 vitpepparkorn
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vitt matlagningsvin eller hönsbuljong
  • 50 g oliver, svarta, kärnfria och skivade
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1.5 krm salt

Kycklingfilé med kapris och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Det är tacksamt att använda salta och kraftiga smaksättare då man lagar kyckling.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stöt rosmarin, vitlök och pepparkorn i en mortel. Blanda med 2 msk av olivoljan, salt och citronskal. Gnid in kycklingen med blandningen och låt marinera ca 30 min.
  2. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Rör ihop citronsaft, tomatpurè och vin eller buljong. Häll blandningen i pannan och sjud 20-25 minuter.
  3. Tillsätt oliver och kapris och hetta upp. Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera med potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)