Kycklingfilé med kapris och oliver

Kycklingfilé med kapris och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Det är tacksamt att använda salta och kraftiga smaksättare då man lagar kyckling.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 vitpepparkorn
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vitt matlagningsvin eller hönsbuljong
  • 50 g oliver, svarta, kärnfria och skivade
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1.5 krm salt

Gör så här

  1. Stöt rosmarin, vitlök och pepparkorn i en mortel. Blanda med 2 msk av olivoljan, salt och citronskal. Gnid in kycklingen med blandningen och låt marinera ca 30 min.
  2. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Rör ihop citronsaft, tomatpurè och vin eller buljong. Häll blandningen i pannan och sjud 20-25 minuter.
  3. Tillsätt oliver och kapris och hetta upp. Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera med potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kycklingfilé med kapris och oliver
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 vitpepparkorn
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vitt matlagningsvin eller hönsbuljong
  • 50 g oliver, svarta, kärnfria och skivade
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1.5 krm salt

Kycklingfilé med kapris och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Det är tacksamt att använda salta och kraftiga smaksättare då man lagar kyckling.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stöt rosmarin, vitlök och pepparkorn i en mortel. Blanda med 2 msk av olivoljan, salt och citronskal. Gnid in kycklingen med blandningen och låt marinera ca 30 min.
  2. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Rör ihop citronsaft, tomatpurè och vin eller buljong. Häll blandningen i pannan och sjud 20-25 minuter.
  3. Tillsätt oliver och kapris och hetta upp. Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera med potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!