Kycklingfilé i cidersås med plommon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Fruktig fågel med gräddig sås. Servera med koka rotfrukter.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • Marinad:
  • 3 dl äppelcider
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronpeppar
  • 0.5 tsk kummin
  • Sås:
  • 250 g katrinplommon, skurna i bitar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • Servering:
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 350 g rotfrukter, kokta
  • 800 g potatis, kokt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingfiléerna och låt marinera 8-10 timmar. Tag upp filéerna, skrapa av marinaden och torka dem torra. (Spara marinaden).
  2. Bryn kycklingen runt om i matfettet. Salta. Häll över marinaden och låt puttra på svag värme cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt katrinplommonen och sjud ytterligare 7-8 minuter. Tag upp kycklingfiléerna och håll dem varma.
  4. Tillsätt grädden, koka ihop hastigt och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva kycklingen och servera med såsen och tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Burrito med fajitakryddad kyckling

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Buffalo wings med fried rice

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kycklingburgare i rostat bröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Coq au vin med kyckling

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Kyckling fantastica

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg
Betyg
(51)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • Marinad:
  • 3 dl äppelcider
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronpeppar
  • 0.5 tsk kummin
  • Sås:
  • 250 g katrinplommon, skurna i bitar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • Servering:
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 350 g rotfrukter, kokta
  • 800 g potatis, kokt

Kycklingfilé i cidersås med plommon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Fruktig fågel med gräddig sås. Servera med koka rotfrukter.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingfiléerna och låt marinera 8-10 timmar. Tag upp filéerna, skrapa av marinaden och torka dem torra. (Spara marinaden).
  2. Bryn kycklingen runt om i matfettet. Salta. Häll över marinaden och låt puttra på svag värme cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt katrinplommonen och sjud ytterligare 7-8 minuter. Tag upp kycklingfiléerna och håll dem varma.
  4. Tillsätt grädden, koka ihop hastigt och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva kycklingen och servera med såsen och tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Burrito med fajitakryddad kyckling

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Buffalo wings med fried rice

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kycklingburgare i rostat bröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Coq au vin med kyckling

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Kyckling fantastica

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg
Betyg
(51)