
Kycklingfilé i cidersås med plommon
Betyg (1-5):
Fruktig fågel med gräddig sås. Servera med koka rotfrukter.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g kycklingfilé
- 1 msk smör eller margarin
- Marinad:
- 3 dl äppelcider
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk citronpeppar
- 0.5 tsk kummin
- Sås:
- 250 g katrinplommon, skurna i bitar
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 krm vitpeppar
- Servering:
- 0.5 dl hackad bladpersilja
- 350 g rotfrukter, kokta
- 800 g potatis, kokt
Gör så här
- Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingfiléerna och låt marinera 8-10 timmar. Tag upp filéerna, skrapa av marinaden och torka dem torra. (Spara marinaden).
- Bryn kycklingen runt om i matfettet. Salta. Häll över marinaden och låt puttra på svag värme cirka 10 minuter.
- Tillsätt katrinplommonen och sjud ytterligare 7-8 minuter. Tag upp kycklingfiléerna och håll dem varma.
- Tillsätt grädden, koka ihop hastigt och smaka av med salt och peppar.
- Skiva kycklingen och servera med såsen och tillbehören.
Liknande recept
Kycklingfilé i cidersås med plommon
Betyg (1-5):
Fruktig fågel med gräddig sås. Servera med koka rotfrukter.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingfiléerna och låt marinera 8-10 timmar. Tag upp filéerna, skrapa av marinaden och torka dem torra. (Spara marinaden).
- Bryn kycklingen runt om i matfettet. Salta. Häll över marinaden och låt puttra på svag värme cirka 10 minuter.
- Tillsätt katrinplommonen och sjud ytterligare 7-8 minuter. Tag upp kycklingfiléerna och håll dem varma.
- Tillsätt grädden, koka ihop hastigt och smaka av med salt och peppar.
- Skiva kycklingen och servera med såsen och tillbehören.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!