För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg (1-5):
4.07 (45 betyg)

Saftiga kycklingfileér i ugn med krämig sås.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 granatäpple
  • svartpeppar
  • Till servering
  • ugnsrostad potatis eller tagliatelle

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär varje kycklingfilé i tre avlånga bitar. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Finhacka basilikan och rör ihop med crème fraiche, citron och vitlök. Häll såsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Strö över granatäppelkärnor och ev mer basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med ugnsrostad potatis eller tagliatelle.

Tips

Servera med grönsaker, som krispig röd paprika i bitar, grönsallad eller riven morot.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katja

2019-12-11

God enkel och lite festlig med granatäpplet

AC

2019-06-04

Underbar rätt! Har gjort den flera gånger!

Lars Gunnar

2019-01-19

Fruktansvärt äcklig rätt!

Coop

2019-01-15

Hej Mattias! Det stämmer, bara skalet ska användas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Mattias

2019-01-12

Bara skal av citron alltså...?

Sofia

2018-11-22

Supergott!!

Liknande recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kokoskyckling från Kenya

(36)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(16)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kerala curry-kyckling

(10)

Indonesisk kycklinggryta

(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 granatäpple
  • svartpeppar
  • Till servering
  • ugnsrostad potatis eller tagliatelle

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg (1-5):
4.07 (45 betyg)

Saftiga kycklingfileér i ugn med krämig sås.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär varje kycklingfilé i tre avlånga bitar. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Finhacka basilikan och rör ihop med crème fraiche, citron och vitlök. Häll såsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Strö över granatäppelkärnor och ev mer basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med ugnsrostad potatis eller tagliatelle.

Tips

Servera med grönsaker, som krispig röd paprika i bitar, grönsallad eller riven morot.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katja

2019-12-11

God enkel och lite festlig med granatäpplet

AC

2019-06-04

Underbar rätt! Har gjort den flera gånger!

Lars Gunnar

2019-01-19

Fruktansvärt äcklig rätt!

Coop

2019-01-15

Hej Mattias! Det stämmer, bara skalet ska användas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Mattias

2019-01-12

Bara skal av citron alltså...?

Sofia

2018-11-22

Supergott!!

Liknande recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kokoskyckling från Kenya

(36)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(16)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kerala curry-kyckling

(10)

Indonesisk kycklinggryta

(16)