
Kycklingfärsbollar i krämig citronsås
Snabblagade kycklingbullar i en krämig pastasås. Passar perfekt som vardagsmiddag.
- 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
- 500 g kycklingfärs
- 1 kruka dill, fint skuren
- 1 citron, finrivet skal och saft
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja, till stekning
- 2 dl grädde
- 0.5 dl vitt matlagningsvin
- 1 kycklingbuljongtärning
- 320 g spagetti
Gör så här
- Lägg bönorna i en bunke och mixa eller mosa slätt. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin. Smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingbollarna.
Liknande recept
Kycklingfärsbollar i krämig citronsås
Snabblagade kycklingbullar i en krämig pastasås. Passar perfekt som vardagsmiddag.
Gör så här
- Lägg bönorna i en bunke och mixa eller mosa slätt. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin. Smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingbollarna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-18
Haha! Det här var sååå äckligt! Kommer aldrig mer få min sambo att prova kycklingfärs. Det smakar hederliga gamla fiskbullar tack vare all dill. Och när vi sitter i chock över hur äckligt det är så läser vi Sebastians kommentar. Jag har skrattat så tårarna sprutat. Vi åt knäckemacka till. Tur det, så att vi inte svälter. Gravid v. 35.
2021-01-14
Det här var tyvärr något av det vidrigaste jag har lagat. Lagar mat varje dag, gärna efter recept och är öppen för det mesta. Detta var första gången i mitt 30-åriga liv som jag inte kunde få i mig en tugga, var tvungen att kasta ut det. Spännande vändning, jag hade sett fram emot att testa receptet.
2020-06-07
Inte den snyggaste rätt jag gjort pga bullarna smular sönder i pannan, men riktigt god och hyfsat lättlagad!! En ny stående favorit!
2020-02-17
Underbart gott! Man får steka köttbullarna i omgångar och lägga åt sidan. När det är dags för såsen så lägger man tillbaka köttbullarna i stekpannan och på med grädden så att såsen verkligen får dra till sig av dillen och citronen. Inte svårare än så. Supergott och kul med lite variation, denna maträtt har lagats flera gånger här hemma!
2019-10-14
Detta blev riktigt bra 👍🏻
2019-10-04
Hej Jenny! Om det är ont om plats kan man steka köttbullarna först, och sedan tillaga såsen och hälla över. Lycka till med matlagningen!
2019-10-02
Svårt att få plats med allt i en normalstor stekpanna. Hur göra med såsen om man behöver steka i omgångar?
2019-09-26
Goda smaker men torrt trots god sås
2019-09-25
Jättegott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Madelen
2021-01-18
Haha! Det här var sååå äckligt! Kommer aldrig mer få min sambo att prova kycklingfärs. Det smakar hederliga gamla fiskbullar tack vare all dill. Och när vi sitter i chock över hur äckligt det är så läser vi Sebastians kommentar. Jag har skrattat så tårarna sprutat. Vi åt knäckemacka till. Tur det, så att vi inte svälter. Gravid v. 35.
Sebastian
2021-01-14
Det här var tyvärr något av det vidrigaste jag har lagat. Lagar mat varje dag, gärna efter recept och är öppen för det mesta. Detta var första gången i mitt 30-åriga liv som jag inte kunde få i mig en tugga, var tvungen att kasta ut det. Spännande vändning, jag hade sett fram emot att testa receptet.
Titti
2020-06-07
Inte den snyggaste rätt jag gjort pga bullarna smular sönder i pannan, men riktigt god och hyfsat lättlagad!! En ny stående favorit!
Hanna
2020-02-17
Underbart gott! Man får steka köttbullarna i omgångar och lägga åt sidan. När det är dags för såsen så lägger man tillbaka köttbullarna i stekpannan och på med grädden så att såsen verkligen får dra till sig av dillen och citronen. Inte svårare än så. Supergott och kul med lite variation, denna maträtt har lagats flera gånger här hemma!
Robin
2019-10-14
Detta blev riktigt bra 👍🏻
2019-10-04
Hej Jenny! Om det är ont om plats kan man steka köttbullarna först, och sedan tillaga såsen och hälla över. Lycka till med matlagningen!
Jenny
2019-10-02
Svårt att få plats med allt i en normalstor stekpanna. Hur göra med såsen om man behöver steka i omgångar?
Pia
2019-09-26
Goda smaker men torrt trots god sås
Jenny
2019-09-25
Jättegott!