Kycklingfärsbollar i krämig citronsås

Betyg (1-5):
2.82 (11 betyg)

Snabblagade kycklingbullar i en krämig pastasås. Passar perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 kruka dill, fint skuren
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 320 g spagetti

Gör så här

  1. Lägg bönorna i en bunke och mixa eller mosa slätt. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin. Smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingbollarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robin

2019-10-14

Detta blev riktigt bra 👍🏻

Coop

2019-10-04

Hej Jenny! Om det är ont om plats kan man steka köttbullarna först, och sedan tillaga såsen och hälla över. Lycka till med matlagningen!

Jenny

2019-10-02

Svårt att få plats med allt i en normalstor stekpanna. Hur göra med såsen om man behöver steka i omgångar?

Pia

2019-09-26

Goda smaker men torrt trots god sås

Jenny

2019-09-25

Jättegott!

Liknande recept

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

(0)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Majskyckling med pastagratäng

(0)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 kruka dill, fint skuren
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 320 g spagetti

Kycklingfärsbollar i krämig citronsås

Betyg (1-5):
2.82 (11 betyg)

Snabblagade kycklingbullar i en krämig pastasås. Passar perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg bönorna i en bunke och mixa eller mosa slätt. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin. Smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingbollarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robin

2019-10-14

Detta blev riktigt bra 👍🏻

Coop

2019-10-04

Hej Jenny! Om det är ont om plats kan man steka köttbullarna först, och sedan tillaga såsen och hälla över. Lycka till med matlagningen!

Jenny

2019-10-02

Svårt att få plats med allt i en normalstor stekpanna. Hur göra med såsen om man behöver steka i omgångar?

Pia

2019-09-26

Goda smaker men torrt trots god sås

Jenny

2019-09-25

Jättegott!

Liknande recept

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

(0)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Majskyckling med pastagratäng

(0)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies