För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingcurrysoppa med äpple

Betyg (1-5):
3.64 (56 betyg)

Krämig med lagom mycket currysmak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk majs- eller solrosolja
  • 2 msk curry
  • 100 g skivade salladslökar
  • 1 tärnat äpple
  • 4 dl kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 500 g kycklinglårfilé i bitar
  • 300 g skivade morötter
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk chili- eller kajennpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig panna och bryn currypulvret 30 sekunder. Tillsätt lök och äpple, fräs ytterligare 1 minut.
  2. Slå på kokosmjölk, vatten och buljongtärning, Låt alltsammans koka upp. Lägg i kyckling, morötter, salt och peppar. Låt puttra cirka 15 minuter under lock.

Servering

Servera gärna med ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-01-23

Mycket god och lättlagad soppa! Hade i tärnad paprika mot slutet.

Kaj

2019-11-13

En favoritsoppa

Jessica

2015-01-28

Supergod!!!

Anna Bjärntoft

2014-11-26

Supergod! Härlig höstsoppa med sting!

Emma S

2013-08-28

En av mina favoritsoppor, den är så god!

KingLan

2013-01-11

i loved it nice one

Liknande recept

Kyckling med gurk- och mangosalsa

(14)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

(27)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Kycklingburgare med caesardressing

(7)

Kerala curry-kyckling

(10)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(30)

Pastasallad med kyckling

(31)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk majs- eller solrosolja
  • 2 msk curry
  • 100 g skivade salladslökar
  • 1 tärnat äpple
  • 4 dl kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 500 g kycklinglårfilé i bitar
  • 300 g skivade morötter
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk chili- eller kajennpeppar
  • 0.5 tsk salt

Kycklingcurrysoppa med äpple

Betyg (1-5):
3.64 (56 betyg)

Krämig med lagom mycket currysmak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig panna och bryn currypulvret 30 sekunder. Tillsätt lök och äpple, fräs ytterligare 1 minut.
  2. Slå på kokosmjölk, vatten och buljongtärning, Låt alltsammans koka upp. Lägg i kyckling, morötter, salt och peppar. Låt puttra cirka 15 minuter under lock.

Servering

Servera gärna med ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-01-23

Mycket god och lättlagad soppa! Hade i tärnad paprika mot slutet.

Kaj

2019-11-13

En favoritsoppa

Jessica

2015-01-28

Supergod!!!

Anna Bjärntoft

2014-11-26

Supergod! Härlig höstsoppa med sting!

Emma S

2013-08-28

En av mina favoritsoppor, den är så god!

KingLan

2013-01-11

i loved it nice one

Liknande recept

Kyckling med gurk- och mangosalsa

(14)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

(27)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Kycklingburgare med caesardressing

(7)

Kerala curry-kyckling

(10)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(30)

Pastasallad med kyckling

(31)