Kycklingcurrysoppa med äpple

Betyg (1-5):
3.64 (55 betyg)

Krämig med lagom mycket currysmak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 2 msk majs- eller solrosolja
  • 2 msk curry
  • 100 g skivade salladslökar
  • 1 tärnat äpple
  • 4 dl kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 500 g kycklinglårfilé i bitar
  • 300 g skivade morötter
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk chili- eller kajennpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig panna och bryn currypulvret 30 sekunder. Tillsätt lök och äpple, fräs ytterligare 1 minut.
  2. Slå på kokosmjölk, vatten och buljongtärning, Låt alltsammans koka upp. Lägg i kyckling, morötter, salt och peppar. Låt puttra cirka 15 minuter under lock.

Servering

Servera gärna med ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2015-01-28

Supergod!!!

Anna Bjärntoft

2014-11-26

Supergod! Härlig höstsoppa med sting!

Emma S

2013-08-28

En av mina favoritsoppor, den är så god!

KingLan

2013-01-11

i loved it nice one

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Gazpacho med pizzabullar

(9)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Bowl med sashimilax

(2)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 2 msk majs- eller solrosolja
  • 2 msk curry
  • 100 g skivade salladslökar
  • 1 tärnat äpple
  • 4 dl kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 500 g kycklinglårfilé i bitar
  • 300 g skivade morötter
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk chili- eller kajennpeppar

Kycklingcurrysoppa med äpple

Betyg (1-5):
3.64 (55 betyg)

Krämig med lagom mycket currysmak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig panna och bryn currypulvret 30 sekunder. Tillsätt lök och äpple, fräs ytterligare 1 minut.
  2. Slå på kokosmjölk, vatten och buljongtärning, Låt alltsammans koka upp. Lägg i kyckling, morötter, salt och peppar. Låt puttra cirka 15 minuter under lock.

Servering

Servera gärna med ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2015-01-28

Supergod!!!

Anna Bjärntoft

2014-11-26

Supergod! Härlig höstsoppa med sting!

Emma S

2013-08-28

En av mina favoritsoppor, den är så god!

KingLan

2013-01-11

i loved it nice one

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Gazpacho med pizzabullar

(9)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Bowl med sashimilax

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies