Kycklingcurry med bulgur och krunchig topping

Betyg (1-5):
4.38 (13 betyg)

En barnvänlig kycklinggryta med äpple, lök och curry som serveras med bulgur och toppas med jordnötter och kokosflingor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1 kg frysta kycklingben
  • 0.5 msk neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • Till servering
  • 3 dl bulgur
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 0.5 dl kokosflingor, rostade

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kycklingbenen runt om. Salta och peppra.
  2. Tillsätt lök, äpple, curry och gurkmeja och stek med under omrörning någon minut till. Häll i grädde och vatten och låt puttra under lock ca 30 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Toppa med jordnötter och kokosflingor, servera med bulgur.

Tips

Ta ut kycklingbenen kvällen innan och låt tina i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hélene

2019-08-26

Väldigt god rätt! Väldigt mycket smak och krämig.

Coop

2019-08-26

Hej Petra, om du är missnöjd med en order eller att en order inte har levererats, hör av dig till vår kundservice på 0771-17 17 17 så hjälper de dig.

Petra

2019-08-24

Fick inte ens hem matkassen - värdelöst.

Liknande recept

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

Minestronesoppa med linser

(17)

Kikärtsbollar med couscous, picklad lök och vitlökssås

(7)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Fiskgryta med tomat och curry

(16)

Tofu Tikka

(25)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1 kg frysta kycklingben
  • 0.5 msk neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • Till servering
  • 3 dl bulgur
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 0.5 dl kokosflingor, rostade

Kycklingcurry med bulgur och krunchig topping

Betyg (1-5):
4.38 (13 betyg)

En barnvänlig kycklinggryta med äpple, lök och curry som serveras med bulgur och toppas med jordnötter och kokosflingor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kycklingbenen runt om. Salta och peppra.
  2. Tillsätt lök, äpple, curry och gurkmeja och stek med under omrörning någon minut till. Häll i grädde och vatten och låt puttra under lock ca 30 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Toppa med jordnötter och kokosflingor, servera med bulgur.

Tips

Ta ut kycklingbenen kvällen innan och låt tina i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hélene

2019-08-26

Väldigt god rätt! Väldigt mycket smak och krämig.

Coop

2019-08-26

Hej Petra, om du är missnöjd med en order eller att en order inte har levererats, hör av dig till vår kundservice på 0771-17 17 17 så hjälper de dig.

Petra

2019-08-24

Fick inte ens hem matkassen - värdelöst.

Liknande recept

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

Minestronesoppa med linser

(17)

Kikärtsbollar med couscous, picklad lök och vitlökssås

(7)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Fiskgryta med tomat och curry

(16)

Tofu Tikka

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies