Kycklingcurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.22 (9 betyg)

God kycklingcurry med morötter och äpple.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 15 cm purjolök, strimlad
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 morötter, skivade
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen runt om. Tillsätt morot, purjolök, äpple och curry. Stek under omrörning ytterligare någon minut.
  2. Pudra över mjöl och tillsätt vatten, buljongtärning och salt. Koka upp och sjud ca 10 minuter. Tillsätt grädde och koka upp igen.

Servering

Ris

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



GP

2020-11-21

Mycket god och enkel att göra. Klassiska smaker. Jag brukar lägga ner färsk broccoli oxå, samtidigt som purjolöken.

Fredrik

2016-09-23

Betyg:3, men det är ett gott betyg. Det är nämligen svårt att skapa riktigt goda recept som kan svängas ihop på kort tid. Det är ett bra recept för det kräver inte mycket arbete och är snabbt gjort. Passar bra för en familjemåltid.

Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Varma mackor med kyckling, soltorkade tomater och örter

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

Betyg
Betyg
(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 15 cm purjolök, strimlad
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 morötter, skivade
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Kycklingcurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.22 (9 betyg)

God kycklingcurry med morötter och äpple.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen runt om. Tillsätt morot, purjolök, äpple och curry. Stek under omrörning ytterligare någon minut.
  2. Pudra över mjöl och tillsätt vatten, buljongtärning och salt. Koka upp och sjud ca 10 minuter. Tillsätt grädde och koka upp igen.

Servering

Ris

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



GP

2020-11-21

Mycket god och enkel att göra. Klassiska smaker. Jag brukar lägga ner färsk broccoli oxå, samtidigt som purjolöken.

Fredrik

2016-09-23

Betyg:3, men det är ett gott betyg. Det är nämligen svårt att skapa riktigt goda recept som kan svängas ihop på kort tid. Det är ett bra recept för det kräver inte mycket arbete och är snabbt gjort. Passar bra för en familjemåltid.

Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Varma mackor med kyckling, soltorkade tomater och örter

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

Betyg
Betyg
(18)