Kycklingburgare med mangodressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (20 betyg)

Kryddiga och annorlunda burgare med smak av vitlök, ingefära och spiskummin som passar både barn och vuxna.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 skivor fullkornsformbröd
  • 2 msk olja
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 100 g blandad salladsblad
  • 1 skalad, urkärnad mango i tunna klyftor
  • Mangodressing:
  • 1 mango, skalad, urkärnad, i bitar, eller
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2.5 dl yoghurt, 10 %
  • 0.5 tsk kajennpeppar

Gör så här

  1. Stansa ut runda bitar av formfranska med ett stort glas. Stek brödet i olja på hög värme, 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan. Blanda kycklingfärs med ägg och vitlök. Krydda färsen med spiskummin, ingefära, salt och chilipulver.
  2. Forma färsen till fyra burgare. Stek tills de är genomstekta, cirka 6 minuter på varje sida. Mixa mangobitarna i några sekunder med en mixer, blanda ner yoghurt. Krydda med salt och kajennpeppar.
  3. Lägg burgaren på brödet, toppa med mangodressing, sallad och mango. Avsluta med en brödskiva på toppen. Sätt en grillpinne genom hamburgaren för att hålla ihop den.

Tips

Det går toppen att ta bort dom torra kryddorna och byta mango chutney till sweet chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-03-07

Saftiga och goda burgare! Smaksatte även med salt och peppar. Tog mindre yoghurt i dressingen och det blev ändå mycket, samt smaksatte med 1 tsk sambal oelek. Hade sallad och rödlök tillsammans med dressingen, bröden och burgarna.

Malin

2015-05-14

Kanoongoda och saftiga burgare som hela familjen gillade!! Inte sista gången!!

Susann W.

2013-05-22

Gott! Satte lite mer salt och hade tomat och lök som tillbehör.

Yvonne

2013-05-20

Det här receptet ska ni prova!!!

Mickan

2011-12-04

Ser smarrigt ut.

Liknande recept

Spara recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tandoorigrillade kycklingfiléer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingspett

Betyg
Betyg
(11)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 8 skivor fullkornsformbröd
  • 2 msk olja
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 100 g blandad salladsblad
  • 1 skalad, urkärnad mango i tunna klyftor
  • Mangodressing:
  • 1 mango, skalad, urkärnad, i bitar, eller
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2.5 dl yoghurt, 10 %
  • 0.5 tsk kajennpeppar

Kycklingburgare med mangodressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (20 betyg)

Kryddiga och annorlunda burgare med smak av vitlök, ingefära och spiskummin som passar både barn och vuxna.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stansa ut runda bitar av formfranska med ett stort glas. Stek brödet i olja på hög värme, 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan. Blanda kycklingfärs med ägg och vitlök. Krydda färsen med spiskummin, ingefära, salt och chilipulver.
  2. Forma färsen till fyra burgare. Stek tills de är genomstekta, cirka 6 minuter på varje sida. Mixa mangobitarna i några sekunder med en mixer, blanda ner yoghurt. Krydda med salt och kajennpeppar.
  3. Lägg burgaren på brödet, toppa med mangodressing, sallad och mango. Avsluta med en brödskiva på toppen. Sätt en grillpinne genom hamburgaren för att hålla ihop den.

Tips

Det går toppen att ta bort dom torra kryddorna och byta mango chutney till sweet chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-03-07

Saftiga och goda burgare! Smaksatte även med salt och peppar. Tog mindre yoghurt i dressingen och det blev ändå mycket, samt smaksatte med 1 tsk sambal oelek. Hade sallad och rödlök tillsammans med dressingen, bröden och burgarna.

Malin

2015-05-14

Kanoongoda och saftiga burgare som hela familjen gillade!! Inte sista gången!!

Susann W.

2013-05-22

Gott! Satte lite mer salt och hade tomat och lök som tillbehör.

Yvonne

2013-05-20

Det här receptet ska ni prova!!!

Mickan

2011-12-04

Ser smarrigt ut.

Liknande recept

Spara recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tandoorigrillade kycklingfiléer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingspett

Betyg
Betyg
(11)