Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg (1-5):
4.22 (9 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g kycklingfilé i tunna skivor
  • olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 zucchini
  • 4 hamburgerbröd
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 4 små tomater, skivade
  • 1 tsk salt
  • Chiliaioli:
  • 2 dl Hellmans majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.
  2. Pensla kycklingen med lite olivolja, salta och peppra.Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta, 1–2 min per sida. Skär zucchini i 1 cm skivor. Pensla med lite olivolja, salta och grilla mjuka.
  3. Fyll bröden med sallad, zucchini, tomat, 2–3 kycklingskivor och chiliaioli.

Tips

Du kan gärna variera smaksättningen av majonnäsen med lime, chipotle eller gari.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Kycklingspett med hummus

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Indisk grillad kyckling med selleriraita

(8)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kycklingfilé i tunna skivor
  • olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 zucchini
  • 4 hamburgerbröd
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 4 små tomater, skivade
  • 1 tsk salt
  • Chiliaioli:
  • 2 dl Hellmans majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg (1-5):
4.22 (9 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.
  2. Pensla kycklingen med lite olivolja, salta och peppra.Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta, 1–2 min per sida. Skär zucchini i 1 cm skivor. Pensla med lite olivolja, salta och grilla mjuka.
  3. Fyll bröden med sallad, zucchini, tomat, 2–3 kycklingskivor och chiliaioli.

Tips

Du kan gärna variera smaksättningen av majonnäsen med lime, chipotle eller gari.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Kycklingspett med hummus

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Indisk grillad kyckling med selleriraita

(8)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies