Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg (1-5):
4.22 (9 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 500 g kycklingfilé i tunna skivor
  • olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 0.5 zucchini
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 små tomater, skivade
  • Chiliaioli:
  • 2 dl Hellmans majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.
  2. Pensla kycklingen med lite olivolja, salta och peppra.Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta, 1–2 min per sida. Skär zucchini i 1 cm skivor. Pensla med lite olivolja, salta och grilla mjuka.
  3. Fyll bröden med sallad, zucchini, tomat, 2–3 kycklingskivor och chiliaioli.

Tips

Du kan gärna variera smaksättningen av majonnäsen med lime, chipotle eller gari.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk lasagne

(64)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bowl med sashimilax

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 500 g kycklingfilé i tunna skivor
  • olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 0.5 zucchini
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 små tomater, skivade
  • Chiliaioli:
  • 2 dl Hellmans majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg (1-5):
4.22 (9 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.
  2. Pensla kycklingen med lite olivolja, salta och peppra.Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta, 1–2 min per sida. Skär zucchini i 1 cm skivor. Pensla med lite olivolja, salta och grilla mjuka.
  3. Fyll bröden med sallad, zucchini, tomat, 2–3 kycklingskivor och chiliaioli.

Tips

Du kan gärna variera smaksättningen av majonnäsen med lime, chipotle eller gari.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk lasagne

(64)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bowl med sashimilax

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies