
Kycklingburgare med chiliaioli
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (11)
- 500 g kycklingfilé i tunna skivor
- olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 zucchini
- 4 hamburgerbröd
- 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
- 4 små tomater, skivade
- 1 tsk salt
- Chiliaioli:
- 2 dl Hellmans majonnäs
- 0.5 msk sambal oelek
- 1 vitlöksklyfta, finriven
Gör så här
- Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.
- Pensla kycklingen med lite olivolja, salta och peppra.Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta, 1–2 min per sida. Skär zucchini i 1 cm skivor. Pensla med lite olivolja, salta och grilla mjuka.
- Fyll bröden med sallad, zucchini, tomat, 2–3 kycklingskivor och chiliaioli.
Tips

Du kan gärna variera smaksättningen av majonnäsen med lime, chipotle eller gari.
Liknande recept
Kycklingburgare med chiliaioli
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.
- Pensla kycklingen med lite olivolja, salta och peppra.Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta, 1–2 min per sida. Skär zucchini i 1 cm skivor. Pensla med lite olivolja, salta och grilla mjuka.
- Fyll bröden med sallad, zucchini, tomat, 2–3 kycklingskivor och chiliaioli.
Tips

Du kan gärna variera smaksättningen av majonnäsen med lime, chipotle eller gari.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!