För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • Örtpotatis:
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl hackade örter t ex persilja och oregano
  • Coleslaw:
  • 300 g finstrimlad rödkål
  • 2 tunt skivade blekselleristjälkar
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 min.
  2. Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt. Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene ca 15 min. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.
  3. Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(38)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Piccata med ratatouille

(1)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • Örtpotatis:
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl hackade örter t ex persilja och oregano
  • Coleslaw:
  • 300 g finstrimlad rödkål
  • 2 tunt skivade blekselleristjälkar
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 min.
  2. Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt. Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene ca 15 min. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.
  3. Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(38)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Piccata med ratatouille

(1)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)