Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.3 (10 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • Örtpotatis:
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl hackade örter t ex persilja och oregano
  • Coleslaw:
  • 300 g finstrimlad rödkål
  • 2 tunt skivade blekselleristjälkar
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 min.
  2. Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt. Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene ca 15 min. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.
  3. Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(22)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • Örtpotatis:
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl hackade örter t ex persilja och oregano
  • Coleslaw:
  • 300 g finstrimlad rödkål
  • 2 tunt skivade blekselleristjälkar
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.3 (10 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 min.
  2. Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt. Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene ca 15 min. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.
  3. Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(22)