Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.

Tillagningstid: 1 tim + 7 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 kg kycklingben
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 gul lök, i kvartar
  • 2 lagerblad
  • 1 färsk rosmarin, två rosmarinkvistar
  • Glaze
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja, gärna kikkoman
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.
  2. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.
  3. Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.

Tips

Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2018-01-07

De var de godaste kycklingben jag har ätit.

Liknande recept

Laxtaco - Coop

(6)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris - Coop

(1)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 kg kycklingben
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 gul lök, i kvartar
  • 2 lagerblad
  • 1 färsk rosmarin, två rosmarinkvistar
  • Glaze
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja, gärna kikkoman
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.

Tillagningstid: 1 tim + 7 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.
  2. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.
  3. Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.

Tips

Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2018-01-07

De var de godaste kycklingben jag har ätit.

Liknande recept

Laxtaco - Coop

(6)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris - Coop

(1)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies