
Kycklingben med ingefärsglaze
Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.
- 1 kg kycklingben
- 1.5 liter vatten
- 2 msk ättiksprit (12 %)
- 1 gul lök, i kvartar
- 2 lagerblad
- 1 färsk rosmarin, två rosmarinkvistar
- 1 msk salt
- Glaze
- 1 dl ljus sirap
- 0.5 dl japansk soja, gärna kikkoman
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk sesamolja
Gör så här
- Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.
- Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.
- Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.
Tips

Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...
Liknande recept
Kycklingben med ingefärsglaze
Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.
Gör så här
- Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.
- Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.
- Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.
Tips

Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-07
Till Micaela: Ja, det gå bra :) Vänligen Hanna, redaktör
2020-12-20
Hej. kan man koka och ta bort skinnet och förvara dom i kyl tills nästa dag, innan man rostar dom i ugnen?
2018-01-07
De var de godaste kycklingben jag har ätit.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-07
Till Micaela: Ja, det gå bra :) Vänligen Hanna, redaktör
Micaela
2020-12-20
Hej. kan man koka och ta bort skinnet och förvara dom i kyl tills nästa dag, innan man rostar dom i ugnen?
Agneta
2018-01-07
De var de godaste kycklingben jag har ätit.