Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.

Tillagningstid: 1 tim + 7 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 gul lök, i kvartar
  • 2 lagerblad
  • 1 färsk rosmarin, två rosmarinkvistar
  • 1 msk salt
  • Glaze
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja, gärna kikkoman
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.
  2. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.
  3. Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.

Tips

Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Micaela: Ja, det gå bra :) Vänligen Hanna, redaktör

Micaela

2020-12-20

Hej. kan man koka och ta bort skinnet och förvara dom i kyl tills nästa dag, innan man rostar dom i ugnen?

Agneta

2018-01-07

De var de godaste kycklingben jag har ätit.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Pulled chicken med mangosalsa

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kycklingfajitas

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kyckling- och mozzarellapizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg kycklingben
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 gul lök, i kvartar
  • 2 lagerblad
  • 1 färsk rosmarin, två rosmarinkvistar
  • 1 msk salt
  • Glaze
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja, gärna kikkoman
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.

Tillagningstid: 1 tim + 7 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.
  2. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.
  3. Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.

Tips

Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Micaela: Ja, det gå bra :) Vänligen Hanna, redaktör

Micaela

2020-12-20

Hej. kan man koka och ta bort skinnet och förvara dom i kyl tills nästa dag, innan man rostar dom i ugnen?

Agneta

2018-01-07

De var de godaste kycklingben jag har ätit.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Pulled chicken med mangosalsa

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kycklingfajitas

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kyckling- och mozzarellapizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)