Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.

Tillagningstid: 1 tim + 7 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg kycklingben
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 gul lök, i kvartar
  • 2 lagerblad
  • 1 färsk rosmarin, två rosmarinkvistar
  • 1 msk salt
  • Glaze
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja, gärna kikkoman
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.
  2. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.
  3. Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.

Tips

Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2018-01-07

De var de godaste kycklingben jag har ätit.

Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kycklingspett med hummus

(5)

Barnens kycklingpizza

(10)

Crispy chicken med bbq-sås

(3)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Asiatiska kycklingpannkakor

(3)

Friterade kycklingben

(23)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg kycklingben
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 gul lök, i kvartar
  • 2 lagerblad
  • 1 färsk rosmarin, två rosmarinkvistar
  • 1 msk salt
  • Glaze
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja, gärna kikkoman
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.

Tillagningstid: 1 tim + 7 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.
  2. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.
  3. Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.

Tips

Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2018-01-07

De var de godaste kycklingben jag har ätit.

Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kycklingspett med hummus

(5)

Barnens kycklingpizza

(10)

Crispy chicken med bbq-sås

(3)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Asiatiska kycklingpannkakor

(3)

Friterade kycklingben

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies