Kycklingben i mango chutneysås

Betyg (1-5):
3.22 (27 betyg)

Lättlagat och sköter sig själv i ugnen medan riset kokar

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 900 g kycklingben
  • 1 krm peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 chili
  • 1 dl mango chutney
  • 2 msk soja
  • 2 rödlök eller steklök
  • 200 g svarta oliver eller gröna oliver
  • 2 msk färsk timjan eller oregano
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur chilin och finhacka den. Blanda vitlök, chili, mango chutney och soja. Pensla kycklingen med chutneyblandningen.
  3. Skala och hacka löken och lägg över kycklingen. Lägg i oliver och timjan eller oregano.
  4. Låt stå i ugnen tills kycklingen är klar, ca 30 min.

Servering

Servera med ris och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Kycklingwok med cashewnötter

(64)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Garam masala kyckling

(31)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 900 g kycklingben
  • 1 krm peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 chili
  • 1 dl mango chutney
  • 2 msk soja
  • 2 rödlök eller steklök
  • 200 g svarta oliver eller gröna oliver
  • 2 msk färsk timjan eller oregano
  • 1 tsk salt

Kycklingben i mango chutneysås

Betyg (1-5):
3.22 (27 betyg)

Lättlagat och sköter sig själv i ugnen medan riset kokar

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur chilin och finhacka den. Blanda vitlök, chili, mango chutney och soja. Pensla kycklingen med chutneyblandningen.
  3. Skala och hacka löken och lägg över kycklingen. Lägg i oliver och timjan eller oregano.
  4. Låt stå i ugnen tills kycklingen är klar, ca 30 min.

Servering

Servera med ris och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Kycklingwok med cashewnötter

(64)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Garam masala kyckling

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies