Kyckling med wokgrönsaker

Kyckling med wokgrönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krispig kycklingwok med grönsaker, vitlök och ostronsås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g morötter i tunna strimlor
  • 200 g champinjoner i skivor
  • 200 g sockerärtor
  • 2 strimlade pak choy (kål från Kina/Japan, påminner om mangold)
  • 2 gula eller röda paprikor i bitar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 2 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk ostronsås
  • 2 msk fisksås
  • Wokad kyckling:
  • 500 g kycklingfilé i strimlor
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs grönsaker och vitlök i omgångar i oljan, tills de är nätt och jämnt mjuka. Börja med morötter och svamp som tar längst tid. Blanda ihop allt det frästa i woken och häll i buljong, ostronsås och fisksås eller soja. Låt allt bli genomvarmt. Smaka eventuellt av lite mera sås.
  2. Stek kycklingstrimlorna i fettet i en annan panna. Salta och peppra och servera med grönsakerna.

Tips

Om du vill kan du byta ut fisksåsen mot soja.Grönsakspannan kan också serveras som ensamrätt med ris och/eller gärna bröd

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Kyckling med wokgrönsaker
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g morötter i tunna strimlor
  • 200 g champinjoner i skivor
  • 200 g sockerärtor
  • 2 strimlade pak choy (kål från Kina/Japan, påminner om mangold)
  • 2 gula eller röda paprikor i bitar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 2 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk ostronsås
  • 2 msk fisksås
  • Wokad kyckling:
  • 500 g kycklingfilé i strimlor
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 krm svartpeppar

Kyckling med wokgrönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krispig kycklingwok med grönsaker, vitlök och ostronsås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs grönsaker och vitlök i omgångar i oljan, tills de är nätt och jämnt mjuka. Börja med morötter och svamp som tar längst tid. Blanda ihop allt det frästa i woken och häll i buljong, ostronsås och fisksås eller soja. Låt allt bli genomvarmt. Smaka eventuellt av lite mera sås.
  2. Stek kycklingstrimlorna i fettet i en annan panna. Salta och peppra och servera med grönsakerna.

Tips

Om du vill kan du byta ut fisksåsen mot soja.Grönsakspannan kan också serveras som ensamrätt med ris och/eller gärna bröd

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)