Kyckling med puylinser

Betyg (1-5):
3.04 (26 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 1 msk soja
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 dl gröna linser, gärna puylinser
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 100 g riven parmesanost
  • 1 dl hackad basilika

Gör så här

  1. Blanda alla ingerdienser till marinaden. Pensla kycklingklubbor med marinaden, låt gärna dra minst 20 minuter. Stek i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Bryn linser, lök och smör i 5 minuter i en vid kastrull. Häll på vatten och vin så att det täcker och späd eftersom. Låt puttra cirka 20 minuter tills linserna är mjuka men se till att de inte går sönder. Vänd till sist ner osten och basilikan, servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-10-04

Mycket god rätt. Vi använde Belugalinser istället och det gick lika bra.

Liknande recept

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(35)
13 st
  • Marinad:
  • 1 msk soja
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 dl gröna linser, gärna puylinser
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 100 g riven parmesanost
  • 1 dl hackad basilika

Kyckling med puylinser

Betyg (1-5):
3.04 (26 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingerdienser till marinaden. Pensla kycklingklubbor med marinaden, låt gärna dra minst 20 minuter. Stek i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Bryn linser, lök och smör i 5 minuter i en vid kastrull. Häll på vatten och vin så att det täcker och späd eftersom. Låt puttra cirka 20 minuter tills linserna är mjuka men se till att de inte går sönder. Vänd till sist ner osten och basilikan, servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-10-04

Mycket god rätt. Vi använde Belugalinser istället och det gick lika bra.

Liknande recept

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies