Kyckling med kokbananpuré
  • Tid 90 min

Kyckling med kokbananpuré

0 (0 betyg)

God gryta med kokbanan, som är mindre söt än "vanlig" banan.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kokbananer
  • 1 kg kyckling (1 kyckling= ca1 kg)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk curry
  • 160 g tomater i bitar
  • 600 g skivade zucchini
  • 0.5 liter utspädd hönsbuljong
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kokbananerna med skalet kvar i en kastrull och häll på vatten så att det täcker bananerna. Lägg på lock och koka bananerna cirka 1 timme tills de känns mjuka. Ta upp bananerna, vänta tills de har svalnat och skala dem sedan.

  2. 2

    Dela kycklingen i bitar och ta av skinnet. Lägg mjölet blandat med salt och peppar på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att det fastnar runt om.

  3. 3

    Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kycklingen runt om tills den är gyllenbrun. Lägg i löken, krydda med curry och fräs cirka 1 minut. Lägg i tomaterna och zucchinin. Häll på nästan all buljong. Lägg på lock och koka 30-35 minuter tills kycklingen är genomkokt.

  4. 4

    Mixa kokbananerna med lite av buljongen. Rör ner i grytan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar