Kyckling med grillad majssallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Att trä upp maten på spett gör det både lätt att grilla och är kul att äta. Majsen får en mustig smak av grillningen innan den blandas ner i salladen.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 12 kycklinglårfiléer
  • 1 dl grillolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Majssallad:
  • 3 majskolvar, helst färska
  • 400 g körsbärstomater, delade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det grön) och saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 gemsallad (hjärtsallad)
  • 0.5 kruka koriander
  • salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en bunke och vänd runt ordentligt igrilloljan. Trä ev upp kycklingfiléerna på spett. Grillatill fin färg, 6-10 min. Vänd flera gånger så att de inte bränns. Salta. Grilla majskolvarna till fin färg.

Majssallad:

  1. Skär loss majskornen från de grillade kolvarna med en kniv. Vänd samman med tomater, lök och selleri.
  2. Blanda limeskal, limesaft, ingefära, olja, honung och sesamolja till en dressing. Rör försiktigt ner dressingen i salladen och smaka av med salt. Varva salladsblad med majssalladen och toppa ev med koriander.

Servering

Gott också att byta ut bleksellerin mot gurka.

Tips

För en extra matig sallad, tillsätt nykokta risnudlar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(10)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 12 kycklinglårfiléer
  • 1 dl grillolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Majssallad:
  • 3 majskolvar, helst färska
  • 400 g körsbärstomater, delade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det grön) och saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 gemsallad (hjärtsallad)
  • 0.5 kruka koriander
  • salt

Kyckling med grillad majssallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Att trä upp maten på spett gör det både lätt att grilla och är kul att äta. Majsen får en mustig smak av grillningen innan den blandas ner i salladen.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en bunke och vänd runt ordentligt igrilloljan. Trä ev upp kycklingfiléerna på spett. Grillatill fin färg, 6-10 min. Vänd flera gånger så att de inte bränns. Salta. Grilla majskolvarna till fin färg.

Majssallad:

  1. Skär loss majskornen från de grillade kolvarna med en kniv. Vänd samman med tomater, lök och selleri.
  2. Blanda limeskal, limesaft, ingefära, olja, honung och sesamolja till en dressing. Rör försiktigt ner dressingen i salladen och smaka av med salt. Varva salladsblad med majssalladen och toppa ev med koriander.

Servering

Gott också att byta ut bleksellerin mot gurka.

Tips

För en extra matig sallad, tillsätt nykokta risnudlar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(10)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies