Kyckling med dragon och dijonsenap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Så god och snabblagad vardagsmiddag, krämig dragonsås med kyckling och champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 125 g champinjoner, i kvartar
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 150 g sockerärter
  • 250 g körsbärstomat, halverade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek löken i smör och olja tills den har mjuknat. Tillsätt kycklingen och stek några minuter till.
  2. Tillsätt grädde, vatten, dragon, fond, vinäger och senap. Låt puttra tills kycklingen är genomkokt, ca 10 min. Vänd ner champinjonerna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris, sockerärter och körsbärstomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Syrlig dillkyckling

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Barnens enkla ugnskyckling

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Savojdolmar med kyckling och ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pasta med kyckling i krämig dragonsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Honungsglaserat kycklinglår med kokosmjölksås

Betyg
Betyg
(14)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 125 g champinjoner, i kvartar
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 150 g sockerärter
  • 250 g körsbärstomat, halverade

Kyckling med dragon och dijonsenap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Så god och snabblagad vardagsmiddag, krämig dragonsås med kyckling och champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek löken i smör och olja tills den har mjuknat. Tillsätt kycklingen och stek några minuter till.
  2. Tillsätt grädde, vatten, dragon, fond, vinäger och senap. Låt puttra tills kycklingen är genomkokt, ca 10 min. Vänd ner champinjonerna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris, sockerärter och körsbärstomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Syrlig dillkyckling

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Barnens enkla ugnskyckling

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Savojdolmar med kyckling och ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pasta med kyckling i krämig dragonsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Honungsglaserat kycklinglår med kokosmjölksås

Betyg
Betyg
(14)