För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kyckling med dragon och dijonsenap

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Så god och snabblagad vardagsmiddag, krämig dragonsås med kyckling och champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 125 g champinjoner, i kvartar
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 150 g sockerärter
  • 250 g körsbärstomat, halverade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek löken i smör och olja tills den har mjuknat. Tillsätt kycklingen och stek några minuter till.
  2. Tillsätt grädde, vatten, dragon, fond, vinäger och senap. Låt puttra tills kycklingen är genomkokt, ca 10 min. Vänd ner champinjonerna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris, sockerärter och körsbärstomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(77)

Kokoskyckling från Kenya

(37)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Indisk curry på kycklingfärs

(36)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(52)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 125 g champinjoner, i kvartar
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 150 g sockerärter
  • 250 g körsbärstomat, halverade

Kyckling med dragon och dijonsenap

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Så god och snabblagad vardagsmiddag, krämig dragonsås med kyckling och champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek löken i smör och olja tills den har mjuknat. Tillsätt kycklingen och stek några minuter till.
  2. Tillsätt grädde, vatten, dragon, fond, vinäger och senap. Låt puttra tills kycklingen är genomkokt, ca 10 min. Vänd ner champinjonerna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris, sockerärter och körsbärstomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(77)

Kokoskyckling från Kenya

(37)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Indisk curry på kycklingfärs

(36)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(52)