Kyckling med chimichurri och majskolvar

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Grilla kycklingen kryddad med bara lite salt och peppar. Smaksätt den sedan vid servering med en smakrik salsa. Bjud med färska grillade majskolvar och sommarmiddagen är fulländad!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 majskolvar, gärna med blasten kvar
  • salt och svartpeppar
  • Tomatchimichurri:
  • 3 vitlöksklyfta, skivade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 dl olivolja
  • 2 tomater
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad oregano
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Tomatchimichurri: Stek vitlök och chili i oljan ca 1 min. (Var försiktig så vitlöken inte blir bränd, då blir den besk.) Dela tomaterna och ta bort kärnorna med en sked. Fintärna tomaterna. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
  2. Salta och peppra kycklingen. Grilla tills den är genomgrillad, 6–10 min beroende på storleken. Grilla majskolvarna runt om ca 20 min om de är färska och 5 min om de är förkokta. Skeda chimichurrin över kycklingen vid servering.

Servering

Gott att servera majskolvarna med smör och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2017-06-18

Jag har bott i majsbältet i USA, där kokar de majsen i vatten med sockeri, inte salt. Majsen blir saftigare så här.

Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Kyckling med grillad majssallad

(0)

Kycklingtacos med mangosås

(10)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(10)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 majskolvar, gärna med blasten kvar
  • salt och svartpeppar
  • Tomatchimichurri:
  • 3 vitlöksklyfta, skivade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 dl olivolja
  • 2 tomater
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad oregano
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 0.5 tsk salt

Kyckling med chimichurri och majskolvar

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Grilla kycklingen kryddad med bara lite salt och peppar. Smaksätt den sedan vid servering med en smakrik salsa. Bjud med färska grillade majskolvar och sommarmiddagen är fulländad!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatchimichurri: Stek vitlök och chili i oljan ca 1 min. (Var försiktig så vitlöken inte blir bränd, då blir den besk.) Dela tomaterna och ta bort kärnorna med en sked. Fintärna tomaterna. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
  2. Salta och peppra kycklingen. Grilla tills den är genomgrillad, 6–10 min beroende på storleken. Grilla majskolvarna runt om ca 20 min om de är färska och 5 min om de är förkokta. Skeda chimichurrin över kycklingen vid servering.

Servering

Gott att servera majskolvarna med smör och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2017-06-18

Jag har bott i majsbältet i USA, där kokar de majsen i vatten med sockeri, inte salt. Majsen blir saftigare så här.

Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Kyckling med grillad majssallad

(0)

Kycklingtacos med mangosås

(10)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies