För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kyckling i ugn med krämig sås

Betyg (1-5):
3.4 (218 betyg)

Snabblagad kyckling i ugn med krämig sås på grädde, honung och senap. Perfekt till såväl vardag som helg!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk peppar
  • 3 dl grädde
  • 2.5 msk senap
  • 1 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 gul lök
  • 75 g riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja eller smör
  • flingsalt
  • 1 dl finriven parmesan
  • 900 g potatis eller ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra. Koka ris eller potatis.
  2. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Skär broccolin i buketter och skiva stjälken tunt.
  4. Lägg ner broccolin i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med olivolja/smör, flingsalt och färskriven parmesan.

Tips

Det här är ett bra exempel på rätt där man kan byta ut huvudråvaran mot fisk. Det funkar både med vita fiskfiléer och lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christine

2020-07-04

Jättegott, kommer jag att göra flera gånger.

Anna

2020-05-27

Så god, blandade dijonsenap och grovsenap. Hade även i 1 msk kycklingfond. Kommer lätt göra denna igen!

Eva

2020-05-18

Gott

Lena

2020-02-16

Eftersom jag inte äter vitlök så tar jag bort den gott ändå verkligen

Annika

2020-02-09

Tyvärr skar såsen sig. Så vi gjorde något annat

Checkbox Coop

2019-03-04

Hej Agneta, tyvärr hade saltet trillat bort. 1 tsk ska det vara, vi lägger till det i listan. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Agneta

2019-02-15

Hej! Det står "Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt." men hur mycket salt? Står inget om salt alls i receptet (däremot 0,5 tsk peppar)...

Bodel

2018-12-30

Supergott och enkelt. Tog en grov senap med honung i.

Checkbox Coop

2018-12-07

Hej Albin! Steg 4 gäller för broccolin, som serveras till. Ordet broccoli har visst trillat bort ur beskrivningen, men vi ska genast rätta till det. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Albin

2018-11-29

Jag förstår inte steg 4. Ska man KOKA kycklingen efter att den varit i ugnen? Varför?

Ywonne

2018-11-02

Gjorde denna maträtt i kväll uppskattat. Blandade dijon senap och skånsk stark senap samt hade i vitlök och en liten skvätt kycklingfond. Tog rödlök ist för gul lök..... blev supergott.

Lena

2018-10-02

Jag blandade 2 olika senapssorter. Hade även i lite extra vitlök. SUPERGOD! Väldigt lätt att laga.

Fia

2018-10-02

Har lagat den med både kyckling, lax och torsk. Supergott i alla varianter!

Madeleine

2018-10-01

Lagade denna rätt ikväll. Jag tyckte det var gott. Även fyra barn i olika åldrar samt min kompis tyckte om maten. Kommer att laga denna rätt igen.

Paula

2018-09-20

Gjorde detta som en mjölkfrivariant. Med oatly cremefraiche. Och riven getost. Super gott!!

Shirley

2018-03-24

Mycket god och bra bjudrätt.

Therese

2017-12-12

Mycket gott. Alla i familjen gillade det. Jag bytte gul lök mot purjolök blev också gott.

Lis-Marie

2017-11-28

Fantastiskt gott! Min man tyckte det var det godaste han ätit på länge, och då är han inte så förtjust i kyckling egentligen. Gjorde på kycklinglår för det var det vi hade hemma. Gick bra det också.

Liknande recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(34)

Kycklinggryta med grädde och timjan

(38)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(76)

Chicken à la King Kong

(50)

Pasta med kyckling och spenat

(87)

Currykyckling

(70)

Fajitagryta med kyckling

(20)

Kalkon med äpple och salvia

(9)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk peppar
  • 3 dl grädde
  • 2.5 msk senap
  • 1 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 gul lök
  • 75 g riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja eller smör
  • flingsalt
  • 1 dl finriven parmesan
  • 900 g potatis eller ris

Kyckling i ugn med krämig sås

Betyg (1-5):
3.4 (218 betyg)

Snabblagad kyckling i ugn med krämig sås på grädde, honung och senap. Perfekt till såväl vardag som helg!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra. Koka ris eller potatis.
  2. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Skär broccolin i buketter och skiva stjälken tunt.
  4. Lägg ner broccolin i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med olivolja/smör, flingsalt och färskriven parmesan.

Tips

Det här är ett bra exempel på rätt där man kan byta ut huvudråvaran mot fisk. Det funkar både med vita fiskfiléer och lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christine

2020-07-04

Jättegott, kommer jag att göra flera gånger.

Anna

2020-05-27

Så god, blandade dijonsenap och grovsenap. Hade även i 1 msk kycklingfond. Kommer lätt göra denna igen!

Eva

2020-05-18

Gott

Lena

2020-02-16

Eftersom jag inte äter vitlök så tar jag bort den gott ändå verkligen

Annika

2020-02-09

Tyvärr skar såsen sig. Så vi gjorde något annat

Checkbox Coop

2019-03-04

Hej Agneta, tyvärr hade saltet trillat bort. 1 tsk ska det vara, vi lägger till det i listan. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Agneta

2019-02-15

Hej! Det står "Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt." men hur mycket salt? Står inget om salt alls i receptet (däremot 0,5 tsk peppar)...

Bodel

2018-12-30

Supergott och enkelt. Tog en grov senap med honung i.

Checkbox Coop

2018-12-07

Hej Albin! Steg 4 gäller för broccolin, som serveras till. Ordet broccoli har visst trillat bort ur beskrivningen, men vi ska genast rätta till det. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Albin

2018-11-29

Jag förstår inte steg 4. Ska man KOKA kycklingen efter att den varit i ugnen? Varför?

Ywonne

2018-11-02

Gjorde denna maträtt i kväll uppskattat. Blandade dijon senap och skånsk stark senap samt hade i vitlök och en liten skvätt kycklingfond. Tog rödlök ist för gul lök..... blev supergott.

Lena

2018-10-02

Jag blandade 2 olika senapssorter. Hade även i lite extra vitlök. SUPERGOD! Väldigt lätt att laga.

Fia

2018-10-02

Har lagat den med både kyckling, lax och torsk. Supergott i alla varianter!

Madeleine

2018-10-01

Lagade denna rätt ikväll. Jag tyckte det var gott. Även fyra barn i olika åldrar samt min kompis tyckte om maten. Kommer att laga denna rätt igen.

Paula

2018-09-20

Gjorde detta som en mjölkfrivariant. Med oatly cremefraiche. Och riven getost. Super gott!!

Shirley

2018-03-24

Mycket god och bra bjudrätt.

Therese

2017-12-12

Mycket gott. Alla i familjen gillade det. Jag bytte gul lök mot purjolök blev också gott.

Lis-Marie

2017-11-28

Fantastiskt gott! Min man tyckte det var det godaste han ätit på länge, och då är han inte så förtjust i kyckling egentligen. Gjorde på kycklinglår för det var det vi hade hemma. Gick bra det också.

Liknande recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(34)

Kycklinggryta med grädde och timjan

(38)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(76)

Chicken à la King Kong

(50)

Pasta med kyckling och spenat

(87)

Currykyckling

(70)

Fajitagryta med kyckling

(20)

Kalkon med äpple och salvia

(9)