
Kyckling i ugn med krämig sås
Snabblagad kyckling i ugn med krämig sås på grädde, honung och senap. Perfekt till såväl vardag som helg!
- 600 g kycklingfiléer
- 1 msk olja
- 0.5 tsk peppar
- 3 dl grädde
- 2.5 msk senap
- 1 msk honung
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 0.5 gul lök
- 75 g riven ost
- 0.5 tsk salt
- Till servering
- 250 g broccoli
- 1 msk olivolja eller smör
- flingsalt
- 1 dl finriven parmesan
- 900 g potatis eller ris
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra. Koka ris eller potatis.
- Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost.
- Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Skär broccolin i buketter och skiva stjälken tunt.
- Lägg ner broccolin i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med olivolja/smör, flingsalt och färskriven parmesan.
Tips

Det här är ett bra exempel på rätt där man kan byta ut huvudråvaran mot fisk. Det funkar både med vita fiskfiléer och lax.
Liknande recept
Kyckling i ugn med krämig sås
Snabblagad kyckling i ugn med krämig sås på grädde, honung och senap. Perfekt till såväl vardag som helg!
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra. Koka ris eller potatis.
- Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost.
- Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Skär broccolin i buketter och skiva stjälken tunt.
- Lägg ner broccolin i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med olivolja/smör, flingsalt och färskriven parmesan.
Tips

Det här är ett bra exempel på rätt där man kan byta ut huvudråvaran mot fisk. Det funkar både med vita fiskfiléer och lax.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-07
Gjorde såsen dir i stekpannan, ef brynt kycklingen så alla smaker kom med innan jag hällde det över kycklingfilé. Så gott o mycket smak. Blir flera gånger.
2021-01-06
Jättegod rätt, lätt att göra. Blev klar efter ca 25-30 i ugnen, precis som det stod i receptet. Såsen mycket smakrik, men inte mer än att alla gäster, både vuxna och barn var helnöjda. Kommer göra den fler gånger.
2020-08-12
Hällde i vatten i stekpannan som sky som sedan hälldes över kycklingen i formen innan gräddblandningen . Inget skall förfaras !
2020-07-04
Jättegott, kommer jag att göra flera gånger.
2020-05-27
Så god, blandade dijonsenap och grovsenap. Hade även i 1 msk kycklingfond. Kommer lätt göra denna igen!
2020-05-18
Gott
2020-02-16
Eftersom jag inte äter vitlök så tar jag bort den gott ändå verkligen
2020-02-09
Tyvärr skar såsen sig. Så vi gjorde något annat
2019-03-04
Hej Agneta, tyvärr hade saltet trillat bort. 1 tsk ska det vara, vi lägger till det i listan. Lycka till! /Elsa, webbredaktör
2019-02-15
Hej! Det står "Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt." men hur mycket salt? Står inget om salt alls i receptet (däremot 0,5 tsk peppar)...
2018-12-30
Supergott och enkelt. Tog en grov senap med honung i.
2018-12-07
Hej Albin! Steg 4 gäller för broccolin, som serveras till. Ordet broccoli har visst trillat bort ur beskrivningen, men vi ska genast rätta till det. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör
2018-11-29
Jag förstår inte steg 4. Ska man KOKA kycklingen efter att den varit i ugnen? Varför?
2018-11-02
Gjorde denna maträtt i kväll uppskattat. Blandade dijon senap och skånsk stark senap samt hade i vitlök och en liten skvätt kycklingfond. Tog rödlök ist för gul lök..... blev supergott.
2018-10-02
Jag blandade 2 olika senapssorter. Hade även i lite extra vitlök. SUPERGOD! Väldigt lätt att laga.
2018-10-02
Har lagat den med både kyckling, lax och torsk. Supergott i alla varianter!
2018-10-01
Lagade denna rätt ikväll. Jag tyckte det var gott. Även fyra barn i olika åldrar samt min kompis tyckte om maten. Kommer att laga denna rätt igen.
2018-09-20
Gjorde detta som en mjölkfrivariant. Med oatly cremefraiche. Och riven getost. Super gott!!
2018-03-24
Mycket god och bra bjudrätt.
2017-12-12
Mycket gott. Alla i familjen gillade det. Jag bytte gul lök mot purjolök blev också gott.
2017-11-28
Fantastiskt gott! Min man tyckte det var det godaste han ätit på länge, och då är han inte så förtjust i kyckling egentligen. Gjorde på kycklinglår för det var det vi hade hemma. Gick bra det också.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ing-Marie
2021-01-07
Gjorde såsen dir i stekpannan, ef brynt kycklingen så alla smaker kom med innan jag hällde det över kycklingfilé. Så gott o mycket smak. Blir flera gånger.
Birgitta
2021-01-06
Jättegod rätt, lätt att göra. Blev klar efter ca 25-30 i ugnen, precis som det stod i receptet. Såsen mycket smakrik, men inte mer än att alla gäster, både vuxna och barn var helnöjda. Kommer göra den fler gånger.
Christer
2020-08-12
Hällde i vatten i stekpannan som sky som sedan hälldes över kycklingen i formen innan gräddblandningen . Inget skall förfaras !
Christine
2020-07-04
Jättegott, kommer jag att göra flera gånger.
Anna
2020-05-27
Så god, blandade dijonsenap och grovsenap. Hade även i 1 msk kycklingfond. Kommer lätt göra denna igen!
Eva
2020-05-18
Gott
Lena
2020-02-16
Eftersom jag inte äter vitlök så tar jag bort den gott ändå verkligen
Annika
2020-02-09
Tyvärr skar såsen sig. Så vi gjorde något annat
2019-03-04
Hej Agneta, tyvärr hade saltet trillat bort. 1 tsk ska det vara, vi lägger till det i listan. Lycka till! /Elsa, webbredaktör
Agneta
2019-02-15
Hej! Det står "Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt." men hur mycket salt? Står inget om salt alls i receptet (däremot 0,5 tsk peppar)...
Bodel
2018-12-30
Supergott och enkelt. Tog en grov senap med honung i.
2018-12-07
Hej Albin! Steg 4 gäller för broccolin, som serveras till. Ordet broccoli har visst trillat bort ur beskrivningen, men vi ska genast rätta till det. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör
Albin
2018-11-29
Jag förstår inte steg 4. Ska man KOKA kycklingen efter att den varit i ugnen? Varför?
Ywonne
2018-11-02
Gjorde denna maträtt i kväll uppskattat. Blandade dijon senap och skånsk stark senap samt hade i vitlök och en liten skvätt kycklingfond. Tog rödlök ist för gul lök..... blev supergott.
Lena
2018-10-02
Jag blandade 2 olika senapssorter. Hade även i lite extra vitlök. SUPERGOD! Väldigt lätt att laga.
Fia
2018-10-02
Har lagat den med både kyckling, lax och torsk. Supergott i alla varianter!
Madeleine
2018-10-01
Lagade denna rätt ikväll. Jag tyckte det var gott. Även fyra barn i olika åldrar samt min kompis tyckte om maten. Kommer att laga denna rätt igen.
Paula
2018-09-20
Gjorde detta som en mjölkfrivariant. Med oatly cremefraiche. Och riven getost. Super gott!!
Shirley
2018-03-24
Mycket god och bra bjudrätt.
Therese
2017-12-12
Mycket gott. Alla i familjen gillade det. Jag bytte gul lök mot purjolök blev också gott.
Lis-Marie
2017-11-28
Fantastiskt gott! Min man tyckte det var det godaste han ätit på länge, och då är han inte så förtjust i kyckling egentligen. Gjorde på kycklinglår för det var det vi hade hemma. Gick bra det också.