Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.82 (72 betyg)

Kycklingfilé serverad med en fantastisk sås på grädde, parmesan och timjan. Enkel att laga och tillsammans med rostad pumpa och grönkål blir det en utmärkt bjudrätt.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingbröstfiléer med skinn
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • Parmesan- och timjansås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin eller matvin
  • 3 dl grädde
  • 5 timjankvistar
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt
  • Rostade grönsaker
  • 1 kg pumpa
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 200 g svartkål eller grönkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rostade grönsaker: Skala och skär pumpan i större bitar. Vänd runt i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Vänd varsamt runt bitarna efter ca 20 min. Riv bitar av kålen från stjälken och lägg in bladen de sista 6 min av ugnstiden.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna i olja och smör tills skinnsidan fått färg och knaprig yta. Vänd och stek även undersidan till fin färg.
  4. Salta, peppra, sänk värmen och stek tills de nästan är genomstekta (innertemperatur 50°). Lyft kycklingen ur pannan. Fräs lök och vitlök glansigt i smör. Häll i vin och grädde och lägg i timjankvistar och fond.
  5. Låt småputtra några min. Tillsätt parmesan. Smaka av. Lägg tillbaka kycklingen och låt den stekas klart i såsen (gärna under lock), till en innertemperatur på 67°.

Tips

Det går att byta ut pumpan mot sötpotatis eller vanlig potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2020-10-01

Så gott och vilka underbara höstfärger!

Helena

2020-09-16

Väldigt uppskattad bjudrätt. Såsen var fantastiskt god. Serverade med rostad sparris potatis och pumpa ruccola och tomater. Tänkte parmaskinkchips över vid servering men fick inte tag på det. Detta gör jag igen.

Beatrice

2020-02-04

Följde inte receptet till punkt och pricka och använde pecorinoost istället för parmesan, men grymt goda smaker!

Viktoria

2019-01-01

Jättegod och snabblagad rätt. Såsen blev supergod!

Werner

2017-11-08

Nästa gång blir det med rotfrukter istället för pumpa. God sås!

Cecilia

2017-11-06

Supergod sås!

Liknande recept

Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(4)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 kycklingbröstfiléer med skinn
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • Parmesan- och timjansås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin eller matvin
  • 3 dl grädde
  • 5 timjankvistar
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt
  • Rostade grönsaker
  • 1 kg pumpa
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 200 g svartkål eller grönkål

Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.82 (72 betyg)

Kycklingfilé serverad med en fantastisk sås på grädde, parmesan och timjan. Enkel att laga och tillsammans med rostad pumpa och grönkål blir det en utmärkt bjudrätt.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rostade grönsaker: Skala och skär pumpan i större bitar. Vänd runt i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Vänd varsamt runt bitarna efter ca 20 min. Riv bitar av kålen från stjälken och lägg in bladen de sista 6 min av ugnstiden.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna i olja och smör tills skinnsidan fått färg och knaprig yta. Vänd och stek även undersidan till fin färg.
  4. Salta, peppra, sänk värmen och stek tills de nästan är genomstekta (innertemperatur 50°). Lyft kycklingen ur pannan. Fräs lök och vitlök glansigt i smör. Häll i vin och grädde och lägg i timjankvistar och fond.
  5. Låt småputtra några min. Tillsätt parmesan. Smaka av. Lägg tillbaka kycklingen och låt den stekas klart i såsen (gärna under lock), till en innertemperatur på 67°.

Tips

Det går att byta ut pumpan mot sötpotatis eller vanlig potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2020-10-01

Så gott och vilka underbara höstfärger!

Helena

2020-09-16

Väldigt uppskattad bjudrätt. Såsen var fantastiskt god. Serverade med rostad sparris potatis och pumpa ruccola och tomater. Tänkte parmaskinkchips över vid servering men fick inte tag på det. Detta gör jag igen.

Beatrice

2020-02-04

Följde inte receptet till punkt och pricka och använde pecorinoost istället för parmesan, men grymt goda smaker!

Viktoria

2019-01-01

Jättegod och snabblagad rätt. Såsen blev supergod!

Werner

2017-11-08

Nästa gång blir det med rotfrukter istället för pumpa. God sås!

Cecilia

2017-11-06

Supergod sås!

Liknande recept

Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(4)