
Kyckling i dragonsås med krispiga potatisar
Betyg (1-5):
Perfekt bjudmat, saftig kyckling i ugn med en underbart god dragonsås som serveras med supergoda ugnsrostade extra krispiga potatisar
Tillagningstid: 35 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 kycklingfiléer, gärna majskyckling
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- smör eller olja till stekning
- 250 g grön sparris, ansad
- Krispiga potatisar
- 1 kg potatis
- 1 msk olja
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- Dragonsås
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 msk finhackad färsk dragon + till garnering
- 1 msk smör
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 3 dl grädde
- 1 köttbuljongtärning
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skala potatisarna. Koka i saltat vatten ca 6 min. Häll av vattnet i ett durkslag. Ruska om så ytan blir lite skrovlig.
- Vänd runt på en plåt med olja och smör. Salta. Rosta mitt i ugnen ca 40 min. Rör runt någon gång. Lägg in sparrisen sista 5 min.
- Salta och peppra kycklingen. Stek först med skinnet nedåt i pannan och sedan andra sidan. Stek till fin färg men inte genomstekt och lägg dem i en ugnsform.
- Fräs lök och dragon i smör. Häll i vinägern och koka ner tills hälften återstår. Häll i grädden och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 72°.
Liknande recept
Kyckling i dragonsås med krispiga potatisar
Betyg (1-5):
Perfekt bjudmat, saftig kyckling i ugn med en underbart god dragonsås som serveras med supergoda ugnsrostade extra krispiga potatisar
Tillagningstid: 35 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skala potatisarna. Koka i saltat vatten ca 6 min. Häll av vattnet i ett durkslag. Ruska om så ytan blir lite skrovlig.
- Vänd runt på en plåt med olja och smör. Salta. Rosta mitt i ugnen ca 40 min. Rör runt någon gång. Lägg in sparrisen sista 5 min.
- Salta och peppra kycklingen. Stek först med skinnet nedåt i pannan och sedan andra sidan. Stek till fin färg men inte genomstekt och lägg dem i en ugnsform.
- Fräs lök och dragon i smör. Häll i vinägern och koka ner tills hälften återstår. Häll i grädden och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 72°.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!