Kyckling från Dijon

Betyg (1-5):
3.79 (14 betyg)

Kycklingklubbor med mört och fint kött passar bra i gräddig sås med apelsin.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 8 kycklingklubbor, ca 900 g
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad gul paprika
  • 1 dm strimlad purjolök

Gör så här

  1. Gnid in kycklingbenen med senap. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen runtom så att den får färg.
  2. Slå på apelsinsaft, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt kycklingen sjuda under lock på svag värme 20-30 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en panna och bryn paprika och purjolök tills de mjuknat, cirka 5 minuter. Vänd ihop pasta och grönsaker och servera dem till kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastagratäng med fylld pasta och fetaost

(21)

Pasta med kyckling och ljumma tomater

(42)

Kycklingbollar med dill och citron

(54)

Majskyckling med pastagratäng

(4)

Pasta med kyckling i krämig dragonsås

(6)

Pelles pennepasta med bacon

(16)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

(33)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 8 kycklingklubbor, ca 900 g
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad gul paprika
  • 1 dm strimlad purjolök

Kyckling från Dijon

Betyg (1-5):
3.79 (14 betyg)

Kycklingklubbor med mört och fint kött passar bra i gräddig sås med apelsin.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in kycklingbenen med senap. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen runtom så att den får färg.
  2. Slå på apelsinsaft, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt kycklingen sjuda under lock på svag värme 20-30 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en panna och bryn paprika och purjolök tills de mjuknat, cirka 5 minuter. Vänd ihop pasta och grönsaker och servera dem till kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastagratäng med fylld pasta och fetaost

(21)

Pasta med kyckling och ljumma tomater

(42)

Kycklingbollar med dill och citron

(54)

Majskyckling med pastagratäng

(4)

Pasta med kyckling i krämig dragonsås

(6)

Pelles pennepasta med bacon

(16)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies