För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kyckling från Dijon

Betyg (1-5):
3.87 (15 betyg)

Kycklingklubbor med mört och fint kött passar bra i gräddig sås med apelsin.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 kycklingklubbor, ca 900 g
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad gul paprika
  • 1 dm strimlad purjolök
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Gnid in kycklingbenen med senap. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen runtom så att den får färg.
  2. Slå på apelsinsaft, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt kycklingen sjuda under lock på svag värme 20-30 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en panna och bryn paprika och purjolök tills de mjuknat, cirka 5 minuter. Vänd ihop pasta och grönsaker och servera dem till kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

(52)

Majskyckling med pastagratäng

(6)

Tortellinigratäng med fetaost

(32)

Pasta med pesto och kyckling

(39)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(9)

Spagetti med kycklingfärssås

(13)

Pastasallad med kyckling

(31)

Pasta med kyckling och bacon

(23)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 kycklingklubbor, ca 900 g
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad gul paprika
  • 1 dm strimlad purjolök
  • 0.5 tsk salt

Kyckling från Dijon

Betyg (1-5):
3.87 (15 betyg)

Kycklingklubbor med mört och fint kött passar bra i gräddig sås med apelsin.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in kycklingbenen med senap. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen runtom så att den får färg.
  2. Slå på apelsinsaft, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt kycklingen sjuda under lock på svag värme 20-30 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en panna och bryn paprika och purjolök tills de mjuknat, cirka 5 minuter. Vänd ihop pasta och grönsaker och servera dem till kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

(52)

Majskyckling med pastagratäng

(6)

Tortellinigratäng med fetaost

(32)

Pasta med pesto och kyckling

(39)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(9)

Spagetti med kycklingfärssås

(13)

Pastasallad med kyckling

(31)

Pasta med kyckling och bacon

(23)