
Kyckling coq au vin
Betyg (1-5):
Mustig och god Coq au vin på kycklingfärs. Tillagas snabbare och passar både vardag som helg.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 gul lök, finhackad
- 100 g rökt sidfläsk eller bacon
- 1 msk neutral olja
- 500 g kycklingfärs
- 2 msk tomatpuré
- 200 g champinjoner, i kvartar
- 3 dl rödvin eller rött matlagningsvin
- 1 dl vatten
- 1 kycklingbuljongtärning eller köttbuljong
- 2 lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- salt och svartpeppar
- ev maizena redning
- Till servering
- kokt potatis eller potatismos
Gör så här
- Stek lök och sidfläsk i olja tills fläsket får färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré och champinjoner och stek ytterligare någon minut.
- Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen. Lägg i lagerblad och timjan. Sjud under lock ca 20 min.
- Smaka av med salt och peppar. Red ev av med maizenaredning. Servera med potatis.
Liknande recept
Kyckling coq au vin
Betyg (1-5):
Mustig och god Coq au vin på kycklingfärs. Tillagas snabbare och passar både vardag som helg.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Stek lök och sidfläsk i olja tills fläsket får färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré och champinjoner och stek ytterligare någon minut.
- Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen. Lägg i lagerblad och timjan. Sjud under lock ca 20 min.
- Smaka av med salt och peppar. Red ev av med maizenaredning. Servera med potatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-08
Blev otroligt gott. Vi hade ingen kycklingfärs så vi tärnade 4st normalstora kycklingfiléer istället. Då vi gillar mycket sky så ökade vi mängden vatten och vin med 1dl vardera, hade i 1 tsk hel svartpeppar och lite örtsalt istället för vanligt salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Mattias
2021-01-08
Blev otroligt gott. Vi hade ingen kycklingfärs så vi tärnade 4st normalstora kycklingfiléer istället. Då vi gillar mycket sky så ökade vi mängden vatten och vin med 1dl vardera, hade i 1 tsk hel svartpeppar och lite örtsalt istället för vanligt salt.