Kyckling coq au vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (6 betyg)

Mustig och god Coq au vin på kycklingfärs. Tillagas snabbare och passar både vardag som helg.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 100 g rökt sidfläsk eller bacon
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g champinjoner, i kvartar
  • 3 dl rödvin eller rött matlagningsvin
  • 1 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning eller köttbuljong
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar
  • ev maizena redning
  • Till servering
  • kokt potatis eller potatismos

Gör så här

  1. Stek lök och sidfläsk i olja tills fläsket får färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt tomatpuré och champinjoner och stek ytterligare någon minut.
  3. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen. Lägg i lagerblad och timjan. Sjud under lock ca 20 min.
  4. Smaka av med salt och peppar. Red ev av med maizenaredning. Servera med potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2021-01-08

Blev otroligt gott. Vi hade ingen kycklingfärs så vi tärnade 4st normalstora kycklingfiléer istället. Då vi gillar mycket sky så ökade vi mängden vatten och vin med 1dl vardera, hade i 1 tsk hel svartpeppar och lite örtsalt istället för vanligt salt.

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 100 g rökt sidfläsk eller bacon
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g champinjoner, i kvartar
  • 3 dl rödvin eller rött matlagningsvin
  • 1 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning eller köttbuljong
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar
  • ev maizena redning
  • Till servering
  • kokt potatis eller potatismos

Kyckling coq au vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (6 betyg)

Mustig och god Coq au vin på kycklingfärs. Tillagas snabbare och passar både vardag som helg.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och sidfläsk i olja tills fläsket får färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt tomatpuré och champinjoner och stek ytterligare någon minut.
  3. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen. Lägg i lagerblad och timjan. Sjud under lock ca 20 min.
  4. Smaka av med salt och peppar. Red ev av med maizenaredning. Servera med potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2021-01-08

Blev otroligt gott. Vi hade ingen kycklingfärs så vi tärnade 4st normalstora kycklingfiléer istället. Då vi gillar mycket sky så ökade vi mängden vatten och vin med 1dl vardera, hade i 1 tsk hel svartpeppar och lite örtsalt istället för vanligt salt.

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)