
Kyckling coq au vin
Mustig och god Coq au vin på kycklingfärs. Tillagas snabbare och passar både vardag som helg.
- 1 gul lök, finhackad
- 100 g rökt sidfläsk eller bacon
- 1 msk neutral olja
- 500 g kycklingfärs
- 2 msk tomatpuré
- 200 g champinjoner, i kvartar
- 3 dl rödvin eller rött matlagningsvin
- 1 dl vatten
- 1 kycklingbuljongtärning eller köttbuljong
- 2 lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- salt och svartpeppar
- ev maizena redning
- Till servering
- kokt potatis eller potatismos
Gör så här
- Stek lök och sidfläsk i olja tills fläsket får färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré och champinjoner och stek ytterligare någon minut.
- Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen. Lägg i lagerblad och timjan. Sjud under lock ca 20 min.
- Smaka av med salt och peppar. Red ev av med maizenaredning. Servera med potatis.
Liknande recept
Kyckling coq au vin
Mustig och god Coq au vin på kycklingfärs. Tillagas snabbare och passar både vardag som helg.
Gör så här
- Stek lök och sidfläsk i olja tills fläsket får färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré och champinjoner och stek ytterligare någon minut.
- Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen. Lägg i lagerblad och timjan. Sjud under lock ca 20 min.
- Smaka av med salt och peppar. Red ev av med maizenaredning. Servera med potatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-04-09
Fantastiskt gott! Tog serranoskinka istället för bacon och gjorde som Mattias kommentar nedan med både vätskemängd och svartpepparn! Lät koka på låg värme i ca 3 timmar. Tack för ett jättegott recept!
2021-01-08
Blev otroligt gott. Vi hade ingen kycklingfärs så vi tärnade 4st normalstora kycklingfiléer istället. Då vi gillar mycket sky så ökade vi mängden vatten och vin med 1dl vardera, hade i 1 tsk hel svartpeppar och lite örtsalt istället för vanligt salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Linda
2021-04-09
Fantastiskt gott! Tog serranoskinka istället för bacon och gjorde som Mattias kommentar nedan med både vätskemängd och svartpepparn! Lät koka på låg värme i ca 3 timmar. Tack för ett jättegott recept!
Mattias
2021-01-08
Blev otroligt gott. Vi hade ingen kycklingfärs så vi tärnade 4st normalstora kycklingfiléer istället. Då vi gillar mycket sky så ökade vi mängden vatten och vin med 1dl vardera, hade i 1 tsk hel svartpeppar och lite örtsalt istället för vanligt salt.