För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kyckling à l'orange

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg färsk kyckling
  • smör
  • peppar
  • salt
  • Sås:
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • ljus majsena

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg ca 2 msk smör i liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Torka av kycklingen, gnid skinnet med citronhalva, salta och peppra. Stor kyckling kan delas i två halvor. Lägg över i långpannan och ös med det smälta smöret. Stek på nedersta falsen i ca 1 timma och 10 minuter. Känn med sticka att köttsaften är klar.
  2. Tvätta, skala tunt och finstrimla skalet från apelsin och citron. Koka skalet i lite vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
  3. Pressa saften ur apelsin och citron. Blanda med vatten, buljongtärning, vin, vinäger och socker. Reducera såsen. Red av med en aning majsena och rör ner skalstrimlorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2019-12-06

Saknar beskrivning av riset

Liknande recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(24)

Kryddig apelsinkokt anka

(4)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Kycklinglårfilé med knipplök och plommon

(3)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(143)

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

(17)

Poké bowl med kyckling

(4)

Pulled chicken med mangosalsa

(18)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.2 kg färsk kyckling
  • smör
  • peppar
  • salt
  • Sås:
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • ljus majsena

Kyckling à l'orange

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg ca 2 msk smör i liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Torka av kycklingen, gnid skinnet med citronhalva, salta och peppra. Stor kyckling kan delas i två halvor. Lägg över i långpannan och ös med det smälta smöret. Stek på nedersta falsen i ca 1 timma och 10 minuter. Känn med sticka att köttsaften är klar.
  2. Tvätta, skala tunt och finstrimla skalet från apelsin och citron. Koka skalet i lite vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
  3. Pressa saften ur apelsin och citron. Blanda med vatten, buljongtärning, vin, vinäger och socker. Reducera såsen. Red av med en aning majsena och rör ner skalstrimlorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2019-12-06

Saknar beskrivning av riset

Liknande recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(24)

Kryddig apelsinkokt anka

(4)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Kycklinglårfilé med knipplök och plommon

(3)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(143)

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

(17)

Poké bowl med kyckling

(4)

Pulled chicken med mangosalsa

(18)