Kyckling à l'orange

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.2 kg färsk kyckling
  • smör
  • peppar
  • Sås:
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1.5 dl vitt vin
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • ljus majsena

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg ca 2 msk smör i liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Torka av kycklingen, gnid skinnet med citronhalva, salta och peppra. Stor kyckling kan delas i två halvor. Lägg över i långpannan och ös med det smälta smöret. Stek på nedersta falsen i ca 1 timma och 10 minuter. Känn med sticka att köttsaften är klar.
  2. Tvätta, skala tunt och finstrimla skalet från apelsin och citron. Koka skalet i lite vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
  3. Pressa saften ur apelsin och citron. Blanda med vatten, buljongtärning, vin, vinäger och socker. Reducera såsen. Red av med en aning majsena och rör ner skalstrimlorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Thailändsk bowl

(2)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.2 kg färsk kyckling
  • smör
  • peppar
  • Sås:
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1.5 dl vitt vin
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • ljus majsena

Kyckling à l'orange

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg ca 2 msk smör i liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Torka av kycklingen, gnid skinnet med citronhalva, salta och peppra. Stor kyckling kan delas i två halvor. Lägg över i långpannan och ös med det smälta smöret. Stek på nedersta falsen i ca 1 timma och 10 minuter. Känn med sticka att köttsaften är klar.
  2. Tvätta, skala tunt och finstrimla skalet från apelsin och citron. Koka skalet i lite vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
  3. Pressa saften ur apelsin och citron. Blanda med vatten, buljongtärning, vin, vinäger och socker. Reducera såsen. Red av med en aning majsena och rör ner skalstrimlorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Thailändsk bowl

(2)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies