Kyckling à la Kiev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.47 (19 betyg)

Friterat och ungsbakat kycklingpaket.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingbröst
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 krm vitlökspulver
  • 15 g kylskåpskallt smör, skuret i stavar, en per kycklingpaket
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 6 dl olja till fritering, eller så att kycklingen är täckt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Ta ut de små filéerna från kycklingbrösten. (Det blir 8 stycken filéer, 4 stora + 4 små). Lägg plastfilmen både under och över kycklingen och banka omsorgsfullt tills de stora filéerna är ca 1 /2 cm och de små ca 3 mm tjocka. Blanda vitpeppar, salt och vitlökspulver i en skål. Rulla smörstavarna i kryddblandningen och lägg i mitten på var sin liten filé.
  2. Vik över de stora filéernas kanter (likt kåldolmar), rulla ihop och forma till små kompakta paket som är lite smalare vid ändarna. Tryck till kanterna ordentligt och kontrollera noga att det inte finns minsta lilla glipa. Salta runtom. Pensla paketet noggrannt med lätt uppvispat ägg. Vänd dem därpå i ströbrödet. Pensla en andra gång uppvispat ägg och vänd i ströbrödet.
  3. Fritera kycklingpaketen tills de är gyllenbruna i så mycket het olja att den täcker paketen, 3-5 minuter. Ta upp dem med hålslev, slå in i ugnsfolie och placera dem på en plåt med en bit folie i botten. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med ris och sockerärter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-24

Hej Sven-Inge! Precis, de ska läggas i de stora innan man rullar ihop! Lycka till i köket!

Sven-Inge

2019-10-16

Skall man lägga de små filéerna i de stora före man rullar ihop?

8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 kycklingbröst
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 krm vitlökspulver
  • 15 g kylskåpskallt smör, skuret i stavar, en per kycklingpaket
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 6 dl olja till fritering, eller så att kycklingen är täckt
  • 0.5 tsk salt

Kyckling à la Kiev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.47 (19 betyg)

Friterat och ungsbakat kycklingpaket.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta ut de små filéerna från kycklingbrösten. (Det blir 8 stycken filéer, 4 stora + 4 små). Lägg plastfilmen både under och över kycklingen och banka omsorgsfullt tills de stora filéerna är ca 1 /2 cm och de små ca 3 mm tjocka. Blanda vitpeppar, salt och vitlökspulver i en skål. Rulla smörstavarna i kryddblandningen och lägg i mitten på var sin liten filé.
  2. Vik över de stora filéernas kanter (likt kåldolmar), rulla ihop och forma till små kompakta paket som är lite smalare vid ändarna. Tryck till kanterna ordentligt och kontrollera noga att det inte finns minsta lilla glipa. Salta runtom. Pensla paketet noggrannt med lätt uppvispat ägg. Vänd dem därpå i ströbrödet. Pensla en andra gång uppvispat ägg och vänd i ströbrödet.
  3. Fritera kycklingpaketen tills de är gyllenbruna i så mycket het olja att den täcker paketen, 3-5 minuter. Ta upp dem med hålslev, slå in i ugnsfolie och placera dem på en plåt med en bit folie i botten. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med ris och sockerärter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-24

Hej Sven-Inge! Precis, de ska läggas i de stora innan man rullar ihop! Lycka till i köket!

Sven-Inge

2019-10-16

Skall man lägga de små filéerna i de stora före man rullar ihop?