För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 15 min jäsning
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 1 msk honung
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 liter vetemjöl (600 g)
  • fänkålsfrön och flingsalt, att toppa bröden med
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör om tills jästen löst sig och häll i resten av vattnet. Tillsätt salt, honung, fänkålsfrön och mjölet lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och skär i 15 bitar. Lägg bitarna med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över fänkålsfrön och flingsalt. Låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Byt fänkål mot t ex anis eller kummin om du vill variera!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Boel

2015-10-26

Ska det verkligen vara så mycket vatten i degen?

Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Örtvåfflor med brie

(13)

Fårostknyten

(0)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Småbaguetter med rosmarin och fikon

(0)

Knäckebröd med dillfrön

(6)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(12)

Örtbaguetter

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 1 msk honung
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 liter vetemjöl (600 g)
  • fänkålsfrön och flingsalt, att toppa bröden med
  • 1.5 tsk salt

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 15 min jäsning
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör om tills jästen löst sig och häll i resten av vattnet. Tillsätt salt, honung, fänkålsfrön och mjölet lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och skär i 15 bitar. Lägg bitarna med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över fänkålsfrön och flingsalt. Låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Byt fänkål mot t ex anis eller kummin om du vill variera!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Boel

2015-10-26

Ska det verkligen vara så mycket vatten i degen?

Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Örtvåfflor med brie

(13)

Fårostknyten

(0)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Småbaguetter med rosmarin och fikon

(0)

Knäckebröd med dillfrön

(6)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(12)

Örtbaguetter

(1)