Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 15 min jäsning
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 1 msk honung
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 liter vetemjöl (600 g)
  • fänkålsfrön och flingsalt, att toppa bröden med
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör om tills jästen löst sig och häll i resten av vattnet. Tillsätt salt, honung, fänkålsfrön och mjölet lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och skär i 15 bitar. Lägg bitarna med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över fänkålsfrön och flingsalt. Låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Byt fänkål mot t ex anis eller kummin om du vill variera!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Boel

2015-10-26

Ska det verkligen vara så mycket vatten i degen?

Liknande recept

Örtbaguetter

(1)

Fårostknyten

(0)

Småbaguetter med rosmarin och fikon

(0)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Örtvåfflor med brie

(13)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(12)

Knäckebröd med dillfrön

(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 1 msk honung
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 liter vetemjöl (600 g)
  • fänkålsfrön och flingsalt, att toppa bröden med
  • 1.5 tsk salt

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 15 min jäsning
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör om tills jästen löst sig och häll i resten av vattnet. Tillsätt salt, honung, fänkålsfrön och mjölet lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och skär i 15 bitar. Lägg bitarna med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över fänkålsfrön och flingsalt. Låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Byt fänkål mot t ex anis eller kummin om du vill variera!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Boel

2015-10-26

Ska det verkligen vara så mycket vatten i degen?

Liknande recept

Örtbaguetter

(1)

Fårostknyten

(0)

Småbaguetter med rosmarin och fikon

(0)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Örtvåfflor med brie

(13)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(12)

Knäckebröd med dillfrön

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies