Kuvertbröd med dinkel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.86 (7 betyg)

Ljusa portionsbröd med god yta.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl kallt vatten
  • 4.25 dl vetemjöl special
  • 3.5 dl siktat dinkelmjöl eller durumvetemjöl
  • 12 g jäst
  • 1 tsk honung
  • 5 tsk olivolja

Gör så här

  1. Häll allt utom saltet i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 6 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden! Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter.
  2. Låt degen jäsa övertäckt 1 ½ timma.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i så många bitar som receptet avser à cirka 40 gram. Forma bollar, platta ut och vik upp en bit. Doppa bröden i lite vetemjöl och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, tio stycken på varje.
  4. Ställ in båda plåtarna i ugnen, som ska vara avstängd, samt ställ in en kastrull med kokande vatten underst. Så har du gjort dig ett jässkåp eller "rask" som det heter på bagarspråk. Låt kuvertbröden stå i 20-30 minuter.
  5. Ta ut bröden ur ugnen och sätt in en långpanna längst ner i ugnen. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden i mitten av ugnen, slå en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. Grädda en plåt i taget i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pitabröd grundrecept

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Pitabröd med olja

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Baguetter

Betyg
Betyg
(5)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl kallt vatten
  • 4.25 dl vetemjöl special
  • 3.5 dl siktat dinkelmjöl eller durumvetemjöl
  • 12 g jäst
  • 1 tsk honung
  • 5 tsk olivolja

Kuvertbröd med dinkel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.86 (7 betyg)

Ljusa portionsbröd med god yta.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll allt utom saltet i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 6 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden! Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter.
  2. Låt degen jäsa övertäckt 1 ½ timma.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i så många bitar som receptet avser à cirka 40 gram. Forma bollar, platta ut och vik upp en bit. Doppa bröden i lite vetemjöl och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, tio stycken på varje.
  4. Ställ in båda plåtarna i ugnen, som ska vara avstängd, samt ställ in en kastrull med kokande vatten underst. Så har du gjort dig ett jässkåp eller "rask" som det heter på bagarspråk. Låt kuvertbröden stå i 20-30 minuter.
  5. Ta ut bröden ur ugnen och sätt in en långpanna längst ner i ugnen. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden i mitten av ugnen, slå en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. Grädda en plåt i taget i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pitabröd grundrecept

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Pitabröd med olja

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Baguetter

Betyg
Betyg
(5)