Kuvertbröd med dinkel

Betyg (1-5):
1.86 (7 betyg)

Ljusa portionsbröd med god yta.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 3 dl kallt vatten
  • 4.25 dl vetemjöl special
  • 3.5 dl siktat dinkelmjöl eller durumvetemjöl
  • 12 g jäst
  • 1 tsk honung
  • 5 tsk olivolja

Gör så här

  1. Häll allt utom saltet i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 6 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden! Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter.
  2. Låt degen jäsa övertäckt 1 ½ timma.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i så många bitar som receptet avser à cirka 40 gram. Forma bollar, platta ut och vik upp en bit. Doppa bröden i lite vetemjöl och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, tio stycken på varje.
  4. Ställ in båda plåtarna i ugnen, som ska vara avstängd, samt ställ in en kastrull med kokande vatten underst. Så har du gjort dig ett jässkåp eller "rask" som det heter på bagarspråk. Låt kuvertbröden stå i 20-30 minuter.
  5. Ta ut bröden ur ugnen och sätt in en långpanna längst ner i ugnen. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden i mitten av ugnen, slå en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. Grädda en plåt i taget i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Fisktaco med mangosalsa

(24)

Chiayoghurtbägare

(13)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Sesambräck

(9)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Blomkålsplättar

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 3 dl kallt vatten
  • 4.25 dl vetemjöl special
  • 3.5 dl siktat dinkelmjöl eller durumvetemjöl
  • 12 g jäst
  • 1 tsk honung
  • 5 tsk olivolja

Kuvertbröd med dinkel

Betyg (1-5):
1.86 (7 betyg)

Ljusa portionsbröd med god yta.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll allt utom saltet i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 6 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden! Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter.
  2. Låt degen jäsa övertäckt 1 ½ timma.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i så många bitar som receptet avser à cirka 40 gram. Forma bollar, platta ut och vik upp en bit. Doppa bröden i lite vetemjöl och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, tio stycken på varje.
  4. Ställ in båda plåtarna i ugnen, som ska vara avstängd, samt ställ in en kastrull med kokande vatten underst. Så har du gjort dig ett jässkåp eller "rask" som det heter på bagarspråk. Låt kuvertbröden stå i 20-30 minuter.
  5. Ta ut bröden ur ugnen och sätt in en långpanna längst ner i ugnen. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden i mitten av ugnen, slå en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. Grädda en plåt i taget i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Fisktaco med mangosalsa

(24)

Chiayoghurtbägare

(13)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Sesambräck

(9)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Blomkålsplättar

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies