För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kulfi - Indisk glass

Betyg (1-5):
3.72 (18 betyg)

Kryddig glass med kardemumma och hackade nötter.

Tillagningstid: 4 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 liter standardmjölk
  • 0.5 tsk stött kardemumma, frön
  • 1 dl socker
  • 1 msk majsena
  • 1 tsk kallt vatten
  • 2 msk hackade mandlar
  • 2 msk hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Koka upp mjölken och låt koka några minuter. Tillsätt kardemumma och socker och rör tills sockret har smält. Blanda Maizena med lite vatten till en tunn pasta och vispa ner i mjölken. Sjud på svag värme tills blandningen tjocknat något. Tag från värmen, tillsätt mandel och nötter och låt kallna.
  2. Frys massan övertäckt 3-6 timmar. Rör i glassmassan några gånger under infrysningstiden.Flytta glassformen till kylskåp 20 minuter innan servering så att glassen mjuknar.
  3. Eller frys glassen i glassmaskin enligt maskinens instruktion. Servera med hackade pistagenötter och färsk frukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemavans äppelkaka

(162)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Saffransbutterkaka med mandelmassa och tranbär

(17)

Shrikand

(6)

Glass med julsmak

(0)

Knäckig saffranstosca

(32)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Ciderkokta äpplen med toscatäcke

(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.5 liter standardmjölk
  • 0.5 tsk stött kardemumma, frön
  • 1 dl socker
  • 1 msk majsena
  • 1 tsk kallt vatten
  • 2 msk hackade mandlar
  • 2 msk hackade pistagenötter

Kulfi - Indisk glass

Betyg (1-5):
3.72 (18 betyg)

Kryddig glass med kardemumma och hackade nötter.

Tillagningstid: 4 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp mjölken och låt koka några minuter. Tillsätt kardemumma och socker och rör tills sockret har smält. Blanda Maizena med lite vatten till en tunn pasta och vispa ner i mjölken. Sjud på svag värme tills blandningen tjocknat något. Tag från värmen, tillsätt mandel och nötter och låt kallna.
  2. Frys massan övertäckt 3-6 timmar. Rör i glassmassan några gånger under infrysningstiden.Flytta glassformen till kylskåp 20 minuter innan servering så att glassen mjuknar.
  3. Eller frys glassen i glassmaskin enligt maskinens instruktion. Servera med hackade pistagenötter och färsk frukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemavans äppelkaka

(162)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Saffransbutterkaka med mandelmassa och tranbär

(17)

Shrikand

(6)

Glass med julsmak

(0)

Knäckig saffranstosca

(32)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Ciderkokta äpplen med toscatäcke

(12)