Kryddsill

Kryddsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

En klassisk sill kryddad med nejlika, kryddpeppar och svartpeppar.

Tillagningstid: 10 minuter + 1-2 dygn i kylskåp
4 portioner
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 420 g inläggningssill urvattnad
  • 1 rödlök, i ringar
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sill, lök och lagerblad i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1-2 dygn.

Tips

Sillen håller sig fint i kylskåpet minst två veckor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia Samuelsson

2015-12-18

tredje året jag gör sill efter detta recept och jag kan bara ge det högsta betyg. :-)

Kurt-Arne

2011-12-13

Skall det bara vara ett kryddpepparkorn ellerska det vara mer?

Kryddsill
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 420 g inläggningssill urvattnad
  • 1 rödlök, i ringar
  • 2 lagerblad

Kryddsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

En klassisk sill kryddad med nejlika, kryddpeppar och svartpeppar.

Tillagningstid: 10 minuter + 1-2 dygn i kylskåp
4 portioner

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sill, lök och lagerblad i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1-2 dygn.

Tips

Sillen håller sig fint i kylskåpet minst två veckor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia Samuelsson

2015-12-18

tredje året jag gör sill efter detta recept och jag kan bara ge det högsta betyg. :-)

Kurt-Arne

2011-12-13

Skall det bara vara ett kryddpepparkorn ellerska det vara mer?