För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kryddrullad lax med rättika och granatäpple

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Len pepprad lax med inspiration från Japan.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 3 msk finhackad koriander
  • 1 msk finkrossad svartpeppar
  • 1 msk finkrossad rosépeppar
  • 1.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl röda mangoldskott
  • 2 dl strimlad rättika
  • 1 urkärnat granatäpple
  • Till servering:
  • 4 msk gari (inlagd ingefära)
  • 4 msk kikkomansoya
  • 2 msk wasabi på tub

Gör så här

  1. Dela laxen i 10 cm långa och 5 cm breda bitar. Putsa bort det bruna köttet. Rulla bitarna i plastfolie som en karamell. Lägg i frysen 2 dygn. Tag fram och tina. Fördela koriander, svartpeppar, rosépeppar och sesamfrön på en skärbräda.
  2. Halvtina laxen och rulla den i krydd- och pepparblandningen. Skiva laxen i 1 cm tjocka skivor och lägg upp på tallrikar.
  3. Blanda mangoldskotten med rättikan och granatäpplekärnorna. Lägg upp bredvid laxen.
  4. Servera med ingefära, soja och wasabi.

Tips

De flesta sojor är glutenfria. Det finns dock ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(6)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Inkokt lax

(8)

Gravad lax

(21)

Spicy tuna roll

(19)

Gravad röding

(22)

Rödbetsgravad lax

(20)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 3 msk finhackad koriander
  • 1 msk finkrossad svartpeppar
  • 1 msk finkrossad rosépeppar
  • 1.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl röda mangoldskott
  • 2 dl strimlad rättika
  • 1 urkärnat granatäpple
  • Till servering:
  • 4 msk gari (inlagd ingefära)
  • 4 msk kikkomansoya
  • 2 msk wasabi på tub

Kryddrullad lax med rättika och granatäpple

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Len pepprad lax med inspiration från Japan.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen i 10 cm långa och 5 cm breda bitar. Putsa bort det bruna köttet. Rulla bitarna i plastfolie som en karamell. Lägg i frysen 2 dygn. Tag fram och tina. Fördela koriander, svartpeppar, rosépeppar och sesamfrön på en skärbräda.
  2. Halvtina laxen och rulla den i krydd- och pepparblandningen. Skiva laxen i 1 cm tjocka skivor och lägg upp på tallrikar.
  3. Blanda mangoldskotten med rättikan och granatäpplekärnorna. Lägg upp bredvid laxen.
  4. Servera med ingefära, soja och wasabi.

Tips

De flesta sojor är glutenfria. Det finns dock ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(6)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Inkokt lax

(8)

Gravad lax

(21)

Spicy tuna roll

(19)

Gravad röding

(22)

Rödbetsgravad lax

(20)