Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Fläskytterfilén rullas i en hemmagjord kryddblandning innan den grillas. Till köttet bjuds grillade grönsaker och potatis samt den klassiska spanska paprikasåsen, mojo rojo.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • Mojo rojo:
  • 1 skiva surdegsbröd eller lantbröd
  • 1 stor, grillad röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 16 kokt färskpotatis
  • 1 rödlök, klyftad
  • 2 gemsallad
  • 0.5 msk olivolja
  • flingor

Gör så här

  1. Putsa bort fettet från köttet. Blanda spiskummin, koriander, chiliflakes, socker och salt. Strö ut kryddblandningen på en skärbräda och rulla köttet i den. Grilla runt om till fin färg. Lyft köttet till indirekt värme och lägg på locket på grillen. Grilla ca 20 min till en innertemperatur på 67°.

Mojo rojo:

  1. Rosta brödskivan i brödrosten eller i ugnen. Mixa brödet med paprika, vitlök, majonnäs och olivolja. Smaka av med pressad citron, sambal oelek och salt.
  2. Trä upp potatisarna och löken på spett. Dela salladen på längden. Grilla spetten tills potatisarna har fin yta och är varma. Grilla salladen till fin färg. Lägg upp allt på ett fat, ringla över olja och salta. Skär köttet i tunna skivor och servera med mojo rojo och salladen.

Tips

Grillad paprika finns att köpa färdig på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-08-14

Kanongott!

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Räktacos

(9)

Fyllda auberginer

(19)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Risnudelsallad med broccoli

(9)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • Mojo rojo:
  • 1 skiva surdegsbröd eller lantbröd
  • 1 stor, grillad röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 16 kokt färskpotatis
  • 1 rödlök, klyftad
  • 2 gemsallad
  • 0.5 msk olivolja
  • flingor

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Fläskytterfilén rullas i en hemmagjord kryddblandning innan den grillas. Till köttet bjuds grillade grönsaker och potatis samt den klassiska spanska paprikasåsen, mojo rojo.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa bort fettet från köttet. Blanda spiskummin, koriander, chiliflakes, socker och salt. Strö ut kryddblandningen på en skärbräda och rulla köttet i den. Grilla runt om till fin färg. Lyft köttet till indirekt värme och lägg på locket på grillen. Grilla ca 20 min till en innertemperatur på 67°.

Mojo rojo:

  1. Rosta brödskivan i brödrosten eller i ugnen. Mixa brödet med paprika, vitlök, majonnäs och olivolja. Smaka av med pressad citron, sambal oelek och salt.
  2. Trä upp potatisarna och löken på spett. Dela salladen på längden. Grilla spetten tills potatisarna har fin yta och är varma. Grilla salladen till fin färg. Lägg upp allt på ett fat, ringla över olja och salta. Skär köttet i tunna skivor och servera med mojo rojo och salladen.

Tips

Grillad paprika finns att köpa färdig på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-08-14

Kanongott!

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Räktacos

(9)

Fyllda auberginer

(19)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies