Kryddrubbad fläskytterfilé med bönsalsa

Betyg (1-5):
2.46 (13 betyg)

Grillad fläskfilé kryddad med paprika, oregano och kajennpeppar.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g fläskytterfilé av rapsgris
  • 8 skivor surdegsbröd, ev färre
  • Krydrubb:
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Bönsalsa:
  • 400 g sköljda vita bönor, 1 burk
  • 2 tärnade avokador
  • 5 gröna feferoni i bitar
  • 1 dl färsk koriander
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddrubben.
  2. Skär fläskytterfilén i portionsbitar och gnid in bitarna med kryddblandningen.
  3. Grilla köttbitarna runt om tills de fått fin färg. Lägg dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 10 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla bröden någon minut per sida.

Bönsalsa

  1. Blanda ingredienserna till salsan och servera till.

Tips

  1. Stek köttet i en grill- eller stekpanna och låt det gå klart i ugnen 175-200°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

(74)

Viltgryta med grönsaker

(6)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

Traditionell chili

(49)

Burgare i pitabröd med myntayoghurt

(2)

Cowboyköttbullar i tomatsås med vita bönor

(10)

Gryta à la chili con Karin

(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g fläskytterfilé av rapsgris
  • 8 skivor surdegsbröd, ev färre
  • Krydrubb:
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Bönsalsa:
  • 400 g sköljda vita bönor, 1 burk
  • 2 tärnade avokador
  • 5 gröna feferoni i bitar
  • 1 dl färsk koriander
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Kryddrubbad fläskytterfilé med bönsalsa

Betyg (1-5):
2.46 (13 betyg)

Grillad fläskfilé kryddad med paprika, oregano och kajennpeppar.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddrubben.
  2. Skär fläskytterfilén i portionsbitar och gnid in bitarna med kryddblandningen.
  3. Grilla köttbitarna runt om tills de fått fin färg. Lägg dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 10 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla bröden någon minut per sida.

Bönsalsa

  1. Blanda ingredienserna till salsan och servera till.

Tips

  1. Stek köttet i en grill- eller stekpanna och låt det gå klart i ugnen 175-200°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

(74)

Viltgryta med grönsaker

(6)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

Traditionell chili

(49)

Burgare i pitabröd med myntayoghurt

(2)

Cowboyköttbullar i tomatsås med vita bönor

(10)

Gryta à la chili con Karin

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies