Kryddrubbad fläskytterfilé med bönsalsa

Betyg (1-5):
2.46 (13 betyg)

Grillad fläskfilé kryddad med paprika, oregano och kajennpeppar.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 600 g fläskytterfilé av rapsgris
  • 8 skivor surdegsbröd, ev färre
  • Krydrubb:
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • Bönsalsa:
  • 400 g sköljda vita bönor, 1 burk
  • 2 tärnade avokador
  • 5 gröna feferoni i bitar
  • 1 dl färsk koriander
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddrubben.
  2. Skär fläskytterfilén i portionsbitar och gnid in bitarna med kryddblandningen.
  3. Grilla köttbitarna runt om tills de fått fin färg. Lägg dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 10 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla bröden någon minut per sida.

Bönsalsa

  1. Blanda ingredienserna till salsan och servera till.

Tips

  1. Stek köttet i en grill- eller stekpanna och låt det gå klart i ugnen 175-200°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chili con carne

(0)

Bönköttbullar med gräddsås

(16)

Slowcooked beef taco style

(10)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(5)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Fajita med strimlad biff och bönsalsa

(12)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 600 g fläskytterfilé av rapsgris
  • 8 skivor surdegsbröd, ev färre
  • Krydrubb:
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • Bönsalsa:
  • 400 g sköljda vita bönor, 1 burk
  • 2 tärnade avokador
  • 5 gröna feferoni i bitar
  • 1 dl färsk koriander
  • 0.5 hackad rödlök
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar

Kryddrubbad fläskytterfilé med bönsalsa

Betyg (1-5):
2.46 (13 betyg)

Grillad fläskfilé kryddad med paprika, oregano och kajennpeppar.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddrubben.
  2. Skär fläskytterfilén i portionsbitar och gnid in bitarna med kryddblandningen.
  3. Grilla köttbitarna runt om tills de fått fin färg. Lägg dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 10 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla bröden någon minut per sida.

Bönsalsa

  1. Blanda ingredienserna till salsan och servera till.

Tips

  1. Stek köttet i en grill- eller stekpanna och låt det gå klart i ugnen 175-200°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chili con carne

(0)

Bönköttbullar med gräddsås

(16)

Slowcooked beef taco style

(10)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(5)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Fajita med strimlad biff och bönsalsa

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies