
Kryddrubbad fläskytterfilé med bönsalsa
Betyg (1-5):
Grillad fläskfilé kryddad med paprika, oregano och kajennpeppar.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g fläskytterfilé av rapsgris
- 8 skivor surdegsbröd, ev färre
- Krydrubb:
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk oregano
- 0.5 tsk kajennpeppar
- 0.5 tsk salt
- Bönsalsa:
- 400 g sköljda vita bönor, 1 burk
- 2 tärnade avokador
- 5 gröna feferoni i bitar
- 1 dl färsk koriander
- 0.5 hackad rödlök
- 0.5 dl olivolja
- svartpeppar
- salt
Gör så här
- Blanda ingredienserna till kryddrubben.
- Skär fläskytterfilén i portionsbitar och gnid in bitarna med kryddblandningen.
- Grilla köttbitarna runt om tills de fått fin färg. Lägg dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 10 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla bröden någon minut per sida.
Bönsalsa
- Blanda ingredienserna till salsan och servera till.
Tips
- Stek köttet i en grill- eller stekpanna och låt det gå klart i ugnen 175-200°.
Liknande recept
Kryddrubbad fläskytterfilé med bönsalsa
Betyg (1-5):
Grillad fläskfilé kryddad med paprika, oregano och kajennpeppar.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ingredienserna till kryddrubben.
- Skär fläskytterfilén i portionsbitar och gnid in bitarna med kryddblandningen.
- Grilla köttbitarna runt om tills de fått fin färg. Lägg dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 10 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla bröden någon minut per sida.
Bönsalsa
- Blanda ingredienserna till salsan och servera till.
Tips
- Stek köttet i en grill- eller stekpanna och låt det gå klart i ugnen 175-200°.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!