Kryddpanerad stekt fisk

Betyg (1-5):
3.64 (14 betyg)

Fänkålsfrö, vitlökspulver och oregano ger en spännande smak på fisken.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g fiskfilé av kolja, hoki, torsk eller lax
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 msk vitlökspulver
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • tzatziki
  • ris, bulgur eller couscous

Gör så här

  1. Dela filéerna i två eller tre bitar. Stöt sönder kryddor och örter i en mortel. Häll kryddblandningen på ett fat och vänd fiskbitarna runtom i blandningen.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fisken i två omgångar på medlestark värme, 2 minuter på varje sida för tunnare bitar, 3-4 minuter för tjockare.

Servering

Servera med tzatziki och ris, bulgur eller couscous.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2015-04-15

Favoritfisk!

Liknande recept

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Bowl med sashimilax

(4)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Laxpudding - enkelt recept

(42)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fiskfilé av kolja, hoki, torsk eller lax
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 msk vitlökspulver
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • tzatziki
  • ris, bulgur eller couscous

Kryddpanerad stekt fisk

Betyg (1-5):
3.64 (14 betyg)

Fänkålsfrö, vitlökspulver och oregano ger en spännande smak på fisken.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela filéerna i två eller tre bitar. Stöt sönder kryddor och örter i en mortel. Häll kryddblandningen på ett fat och vänd fiskbitarna runtom i blandningen.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fisken i två omgångar på medlestark värme, 2 minuter på varje sida för tunnare bitar, 3-4 minuter för tjockare.

Servering

Servera med tzatziki och ris, bulgur eller couscous.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2015-04-15

Favoritfisk!

Liknande recept

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Bowl med sashimilax

(4)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Laxpudding - enkelt recept

(42)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies