Kryddkaffe med skummigt täcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

En variant av café au lait med kryddnejlika och saffran.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 dl vatten
  • 1 dl bryggmalet kaffepulver
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk hela kryddnejlikor
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk råströsocker (eller efter smak)

Gör så här

  1. Koka upp vattnet, rör ner kaffe och kryddor och sjud ca 1 minut. Låt kaffet dra några minuter.
  2. Hetta upp mjölken och vispa den skummig med visp eller mjölkskummare. Häll försiktigt upp kaffet i ett glas eller en mugg, så att inte sumpen kommer med.
  3. Toppa med mjölken, strö på lite kaffepulver och servera med socker.

Tips

Kryddkaffe är i det vänstra glaset. I det högra glaset är det Chai-te.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chai-te

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gammaldags vaniljglass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Chokladpraliner med kardemumma

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 7 dl vatten
  • 1 dl bryggmalet kaffepulver
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk hela kryddnejlikor
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk råströsocker (eller efter smak)

Kryddkaffe med skummigt täcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

En variant av café au lait med kryddnejlika och saffran.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vattnet, rör ner kaffe och kryddor och sjud ca 1 minut. Låt kaffet dra några minuter.
  2. Hetta upp mjölken och vispa den skummig med visp eller mjölkskummare. Häll försiktigt upp kaffet i ett glas eller en mugg, så att inte sumpen kommer med.
  3. Toppa med mjölken, strö på lite kaffepulver och servera med socker.

Tips

Kryddkaffe är i det vänstra glaset. I det högra glaset är det Chai-te.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chai-te

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gammaldags vaniljglass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Chokladpraliner med kardemumma

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)