Kryddiga kycklingspett

Betyg (1-5):
2.9 (29 betyg)

Det är något alldeles extra att äta mat på spett. Goda att kycklingspett att grilla både ute och inne, till buffé som middag.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 600 g kycklingfiléer, av lår eller bröst
  • Marinad:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk honung
  • 0.5 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter. Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, matyoghurt, paprikapulver, spiskummin, salt, honung och eventuellt kajennpeppar. Lägg ner kycklingtärningarna i marinaden och låt stå i kylen minst 2 timmar.
  2. Låt träspett ligga i blöt innan kycklingbitarna träs på spetten. Stek i övre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter.

Servering

Servera med till exempel pilaffis, ris med kokt broccoli och haricots verts eller en matvetesallad, samt citronklyftor att pressa över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(11)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Thainudlar med kycklingfärssås

(37)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g kycklingfiléer, av lår eller bröst
  • Marinad:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk honung
  • 0.5 krm kajennpeppar

Kryddiga kycklingspett

Betyg (1-5):
2.9 (29 betyg)

Det är något alldeles extra att äta mat på spett. Goda att kycklingspett att grilla både ute och inne, till buffé som middag.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter. Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, matyoghurt, paprikapulver, spiskummin, salt, honung och eventuellt kajennpeppar. Lägg ner kycklingtärningarna i marinaden och låt stå i kylen minst 2 timmar.
  2. Låt träspett ligga i blöt innan kycklingbitarna träs på spetten. Stek i övre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter.

Servering

Servera med till exempel pilaffis, ris med kokt broccoli och haricots verts eller en matvetesallad, samt citronklyftor att pressa över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(11)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Thainudlar med kycklingfärssås

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies