Kryddig yoghurtsoppa
  • Tid 20 min

Kryddig yoghurtsoppa

0 (0 betyg)

Värmande, lättlagad och lite syrlig indisk soppa som fungerar bra både som förrätt och till middag.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 4 msk olja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 finhackad skållad tomat
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad grön chilifrukt
  • 1 msk gurkmeja
  • 8 dl mild yoghurt, 3 %
  • 1 dl grädde
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • 1 dl klippt bladpersilja
  • 4 st naanbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm oljan i en kastrull. Tillsätt spiskummin och fräs cirka 10 sekunder. Tillsätt lök, tomat, ingefära, chili och gurkmeja. Rör om och låt puttra cirka 4 minuter.

  2. 2

    Tillsätt yoghurt, grädde och koriander och värm eventuellt försiktigt. Soppan får inte koka eller bli för varm, då blir yoghurten grynig.

  3. 3

    Smaka av med salt, toppa med lite klippt persilja och servera med till exempel naanbröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar