För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kryddig linssoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Till linssoppa känns det nästan självklart att krydda med spiskummin, gurkmeja, koriander och ingefära - för det passar så bra!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 skivad gul lök
  • 15 g riven färsk ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk olja
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 liten zucchini, i bitar
  • 410 g små svarta linser
  • 15 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 dl couscous
  • 0.25 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 8 brödskivor till mackor
  • 1 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Fräs lök, ingefära och kryddor i fettet ett par min i en gryta.<br> Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med ytterligare ett par min.<br> Skölj linserna med vatten och låt dem rinna av. <br>
  2. Blanda ner linser och buljong i grytan. <br> Koka soppan 2-3 min.<br> Ta grytan från värmen, blanda ner couscousen och låt den svälla under lock ca 5 min.<br>
  3. Hetta upp och smaka av med citron, salt och peppar.<br> Strö över lite rivet citronskal.<br> Servera med bröd och en klick yoghurt eller crème fraiche i varje tallrik.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 skivad gul lök
  • 15 g riven färsk ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk olja
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 liten zucchini, i bitar
  • 410 g små svarta linser
  • 15 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 dl couscous
  • 0.25 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 8 brödskivor till mackor
  • 1 dl matyoghurt

Kryddig linssoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Till linssoppa känns det nästan självklart att krydda med spiskummin, gurkmeja, koriander och ingefära - för det passar så bra!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, ingefära och kryddor i fettet ett par min i en gryta.<br> Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med ytterligare ett par min.<br> Skölj linserna med vatten och låt dem rinna av. <br>
  2. Blanda ner linser och buljong i grytan. <br> Koka soppan 2-3 min.<br> Ta grytan från värmen, blanda ner couscousen och låt den svälla under lock ca 5 min.<br>
  3. Hetta upp och smaka av med citron, salt och peppar.<br> Strö över lite rivet citronskal.<br> Servera med bröd och en klick yoghurt eller crème fraiche i varje tallrik.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)