Kryddig linssoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Till linssoppa känns det nästan självklart att krydda med spiskummin, gurkmeja, koriander och ingefära - för det passar så bra!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 skivad gul lök
  • 15 g riven färsk ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk olja
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 liten zucchini, i bitar
  • 410 g små svarta linser
  • 15 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 dl couscous
  • 0.25 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 8 brödskivor till mackor
  • 1 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Fräs lök, ingefära och kryddor i fettet ett par min i en gryta.<br> Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med ytterligare ett par min.<br> Skölj linserna med vatten och låt dem rinna av. <br>
  2. Blanda ner linser och buljong i grytan. <br> Koka soppan 2-3 min.<br> Ta grytan från värmen, blanda ner couscousen och låt den svälla under lock ca 5 min.<br>
  3. Hetta upp och smaka av med citron, salt och peppar.<br> Strö över lite rivet citronskal.<br> Servera med bröd och en klick yoghurt eller crème fraiche i varje tallrik.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 skivad gul lök
  • 15 g riven färsk ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk olja
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 liten zucchini, i bitar
  • 410 g små svarta linser
  • 15 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 dl couscous
  • 0.25 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 8 brödskivor till mackor
  • 1 dl matyoghurt

Kryddig linssoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Till linssoppa känns det nästan självklart att krydda med spiskummin, gurkmeja, koriander och ingefära - för det passar så bra!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, ingefära och kryddor i fettet ett par min i en gryta.<br> Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med ytterligare ett par min.<br> Skölj linserna med vatten och låt dem rinna av. <br>
  2. Blanda ner linser och buljong i grytan. <br> Koka soppan 2-3 min.<br> Ta grytan från värmen, blanda ner couscousen och låt den svälla under lock ca 5 min.<br>
  3. Hetta upp och smaka av med citron, salt och peppar.<br> Strö över lite rivet citronskal.<br> Servera med bröd och en klick yoghurt eller crème fraiche i varje tallrik.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies