Kryddig korvgryta med vitkål

Betyg (1-5):
3.43 (14 betyg)

Vitkål är en riktig superråvara, nyttig som få och riktigt god i grytor.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g vitkål
  • 3 kryddiga korvar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • Till servering:
  • matvete eller liknande gryn och grönsallad

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, korv, lök, vitlök och chili. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till.
  2. Häll i vatten och tomatkross. Låt sjuda ca 10 min.
  3. Servera med matvete eller liknande gryn och en grönsallad.

Tips

Smaka av grytan med 1 tsk socker och en skvätt balsamvinäger för lite rundare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga Britt

2016-11-09

riktigt gott jag hade mathavre till

Koppen

2016-03-23

Riktigt gott! Bra med en skvätt balsamvinäger i. Vi åt det med grov bulgur.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Belugalasagne

(29)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Caesarsallad seafood

(24)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Buddha bowl

(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g vitkål
  • 3 kryddiga korvar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • Till servering:
  • matvete eller liknande gryn och grönsallad

Kryddig korvgryta med vitkål

Betyg (1-5):
3.43 (14 betyg)

Vitkål är en riktig superråvara, nyttig som få och riktigt god i grytor.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, korv, lök, vitlök och chili. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till.
  2. Häll i vatten och tomatkross. Låt sjuda ca 10 min.
  3. Servera med matvete eller liknande gryn och en grönsallad.

Tips

Smaka av grytan med 1 tsk socker och en skvätt balsamvinäger för lite rundare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga Britt

2016-11-09

riktigt gott jag hade mathavre till

Koppen

2016-03-23

Riktigt gott! Bra med en skvätt balsamvinäger i. Vi åt det med grov bulgur.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Belugalasagne

(29)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Caesarsallad seafood

(24)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Buddha bowl

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies