Kryddig korvgryta med vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (21 betyg)

Vitkål är en riktig superråvara, nyttig som få och riktigt god i grytor.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 200 g vitkål
  • 3 kryddiga korvar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • Till servering:
  • matvete eller liknande gryn och grönsallad

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, korv, lök, vitlök och chili. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till.
  2. Häll i vatten och tomatkross. Låt sjuda ca 10 min.
  3. Servera med matvete eller liknande gryn och en grönsallad.

Tips

Smaka av grytan med 1 tsk socker och en skvätt balsamvinäger för lite rundare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga Britt

2016-11-09

riktigt gott jag hade mathavre till

Koppen

2016-03-23

Riktigt gott! Bra med en skvätt balsamvinäger i. Vi åt det med grov bulgur.

Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Majs- och zucchiniplättar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g vitkål
  • 3 kryddiga korvar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • Till servering:
  • matvete eller liknande gryn och grönsallad

Kryddig korvgryta med vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (21 betyg)

Vitkål är en riktig superråvara, nyttig som få och riktigt god i grytor.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, korv, lök, vitlök och chili. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till.
  2. Häll i vatten och tomatkross. Låt sjuda ca 10 min.
  3. Servera med matvete eller liknande gryn och en grönsallad.

Tips

Smaka av grytan med 1 tsk socker och en skvätt balsamvinäger för lite rundare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga Britt

2016-11-09

riktigt gott jag hade mathavre till

Koppen

2016-03-23

Riktigt gott! Bra med en skvätt balsamvinäger i. Vi åt det med grov bulgur.

Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Majs- och zucchiniplättar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)