Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Sallad med ljuvligt julig smak är det perfekta tillbehöret till de sötstraka spjällen.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 1.5 kg revbensspjäll
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.75 dl flytande honung
  • 200 g katrinplommon
  • 1 dl olja till stekning
  • 2 gul lök, i tunna klyftor
  • 2 äpple, i bitar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk rödavinbärsgelé
  • 2 msk majsena
  • 1 tsk salt
  • Rödkål:
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 1.25 dl socker
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddnejlika
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl olja till marinad
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Dela revbensspjällen i lämpliga bitar. Lägg dem i en ugnsform och krydda med salt, peppar och ingefära. Pensla runt om med sambal oelek och honung. Stek i ugnen 1-1,5 timme.Låt plommonen steka med 10 minuter på slutet.

Rödkål

  1. Lägg rödkålsstrimlorna i ett durkslag och slaka dem genom att spola dem med hett vatten. Blanda socker, salt, honung, lagerblad, nejlikor och vinäger. Rör ner oljan och blanda till en marinad. Lägg i kålen och rör om. Låt stå och dra ca 10 minuter.
  2. Värm oljan i en gryta och fräs lök och äpple. Tillsätt rödkålen och fyll på med vatten, vin och gelé. Låt småputtra i 20 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jefa

2011-12-22

Det står inget om att man ska koka dem... förstår inte.

Annika/webbredaktionen

2011-11-29

Det går att frysa revbensspjällen när de är kokta, men oglacerade. Tips: när du tinar spjällen - gör ett snabbt kok i ca 10 minuter och glacera sedan med sambal oelek och honung.

Eva Jönsson

2011-11-28

kan man frysa ner +

Liknande recept

Indiskt kryddris

(12)

Vegetariska piroger

(7)

Pumpapaj

(13)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Fyllda auberginer

(19)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 1.5 kg revbensspjäll
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.75 dl flytande honung
  • 200 g katrinplommon
  • 1 dl olja till stekning
  • 2 gul lök, i tunna klyftor
  • 2 äpple, i bitar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk rödavinbärsgelé
  • 2 msk majsena
  • 1 tsk salt
  • Rödkål:
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 1.25 dl socker
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddnejlika
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl olja till marinad
  • 1 msk salt

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Sallad med ljuvligt julig smak är det perfekta tillbehöret till de sötstraka spjällen.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela revbensspjällen i lämpliga bitar. Lägg dem i en ugnsform och krydda med salt, peppar och ingefära. Pensla runt om med sambal oelek och honung. Stek i ugnen 1-1,5 timme.Låt plommonen steka med 10 minuter på slutet.

Rödkål

  1. Lägg rödkålsstrimlorna i ett durkslag och slaka dem genom att spola dem med hett vatten. Blanda socker, salt, honung, lagerblad, nejlikor och vinäger. Rör ner oljan och blanda till en marinad. Lägg i kålen och rör om. Låt stå och dra ca 10 minuter.
  2. Värm oljan i en gryta och fräs lök och äpple. Tillsätt rödkålen och fyll på med vatten, vin och gelé. Låt småputtra i 20 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jefa

2011-12-22

Det står inget om att man ska koka dem... förstår inte.

Annika/webbredaktionen

2011-11-29

Det går att frysa revbensspjällen när de är kokta, men oglacerade. Tips: när du tinar spjällen - gör ett snabbt kok i ca 10 minuter och glacera sedan med sambal oelek och honung.

Eva Jönsson

2011-11-28

kan man frysa ner +

Liknande recept

Indiskt kryddris

(12)

Vegetariska piroger

(7)

Pumpapaj

(13)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Fyllda auberginer

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies