
Kryddade revbensspjäll med rödkål
Betyg (1-5):
Sallad med ljuvligt julig smak är det perfekta tillbehöret till de sötstraka spjällen.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 kg revbensspjäll
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- 0.75 dl flytande honung
- 200 g katrinplommon
- 1 dl olja till stekning
- 2 gul lök, i tunna klyftor
- 2 äpple, i bitar
- 2 dl vatten
- 1 dl rött matlagningsvin
- 2 msk rödavinbärsgelé
- 2 msk majsena
- 1 tsk salt
- Rödkål:
- 1 kg strimlad rödkål
- 1.25 dl socker
- 0.5 tsk peppar
- 1 msk honung
- 1 lagerblad
- 3 kryddnejlika
- 1 dl rödvinsvinäger
- 1 dl olja till marinad
- 1 msk salt
Gör så här
- Dela revbensspjällen i lämpliga bitar. Lägg dem i en ugnsform och krydda med salt, peppar och ingefära. Pensla runt om med sambal oelek och honung. Stek i ugnen 1-1,5 timme.Låt plommonen steka med 10 minuter på slutet.
Rödkål
- Lägg rödkålsstrimlorna i ett durkslag och slaka dem genom att spola dem med hett vatten. Blanda socker, salt, honung, lagerblad, nejlikor och vinäger. Rör ner oljan och blanda till en marinad. Lägg i kålen och rör om. Låt stå och dra ca 10 minuter.
- Värm oljan i en gryta och fräs lök och äpple. Tillsätt rödkålen och fyll på med vatten, vin och gelé. Låt småputtra i 20 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Liknande recept
Kryddade revbensspjäll med rödkål
Betyg (1-5):
Sallad med ljuvligt julig smak är det perfekta tillbehöret till de sötstraka spjällen.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela revbensspjällen i lämpliga bitar. Lägg dem i en ugnsform och krydda med salt, peppar och ingefära. Pensla runt om med sambal oelek och honung. Stek i ugnen 1-1,5 timme.Låt plommonen steka med 10 minuter på slutet.
Rödkål
- Lägg rödkålsstrimlorna i ett durkslag och slaka dem genom att spola dem med hett vatten. Blanda socker, salt, honung, lagerblad, nejlikor och vinäger. Rör ner oljan och blanda till en marinad. Lägg i kålen och rör om. Låt stå och dra ca 10 minuter.
- Värm oljan i en gryta och fräs lök och äpple. Tillsätt rödkålen och fyll på med vatten, vin och gelé. Låt småputtra i 20 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2011-12-22
Det står inget om att man ska koka dem... förstår inte.
2011-11-29
Det går att frysa revbensspjällen när de är kokta, men oglacerade. Tips: när du tinar spjällen - gör ett snabbt kok i ca 10 minuter och glacera sedan med sambal oelek och honung.
2011-11-28
kan man frysa ner +
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Jefa
2011-12-22
Det står inget om att man ska koka dem... förstår inte.
2011-11-29
Det går att frysa revbensspjällen när de är kokta, men oglacerade. Tips: när du tinar spjällen - gör ett snabbt kok i ca 10 minuter och glacera sedan med sambal oelek och honung.
Eva Jönsson
2011-11-28
kan man frysa ner +