Krossbullar med solrosfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Pröva dessa lättbakade goda frukostbullar med solrosfrön. Recept av Nina Enqqvist

Tillagningstid: 30 min + 50 min jästid
Ugnstemperatur:225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • 2 msk vetekross
  • 2 msk solrosfrön
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten, att pensla med
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Värm vattnet till fingervarmt (37°). Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och rör ner smör, salt, vetekross och solrosfrön. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg tills degen släpper bunkens kanter.
  2. Pudra över lite mjöl och låt jäsa övertäckt ca 20 min. Häll ut degen på bänken och arbeta tills den är smidig, blank och inte fastnar. Dela degen i åtta bitar. Tryck med lätt mjölad handflata på en degbit, samtidigt som du kupar handen och rullar degbiten, tills det blir en fin rund bulle.
  3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen 8–10 min, låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Sarah! Det ska vara 2 dl vatten, det hade fallit bort pga ett tekniskt problem. Tack för att du uppmärksammade det! /Maja, redaktör

Sarah

2020-10-02

Vattenmängden till degen står inte med. Endast det man ska pensla med.

Liknande recept

Spara recept

Granola - recept

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Overnight oats med plommonkompott

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lättbakade baguetter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chiapudding med jordgubbssås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Proteinrikt hälsobröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Knaprigt knäcke

Betyg
Betyg
(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • 2 msk vetekross
  • 2 msk solrosfrön
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten, att pensla med
  • 2 krm salt

Krossbullar med solrosfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Pröva dessa lättbakade goda frukostbullar med solrosfrön. Recept av Nina Enqqvist

Tillagningstid: 30 min + 50 min jästid
Ugnstemperatur:225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Värm vattnet till fingervarmt (37°). Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och rör ner smör, salt, vetekross och solrosfrön. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg tills degen släpper bunkens kanter.
  2. Pudra över lite mjöl och låt jäsa övertäckt ca 20 min. Häll ut degen på bänken och arbeta tills den är smidig, blank och inte fastnar. Dela degen i åtta bitar. Tryck med lätt mjölad handflata på en degbit, samtidigt som du kupar handen och rullar degbiten, tills det blir en fin rund bulle.
  3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen 8–10 min, låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Sarah! Det ska vara 2 dl vatten, det hade fallit bort pga ett tekniskt problem. Tack för att du uppmärksammade det! /Maja, redaktör

Sarah

2020-10-02

Vattenmängden till degen står inte med. Endast det man ska pensla med.

Liknande recept

Spara recept

Granola - recept

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Overnight oats med plommonkompott

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lättbakade baguetter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chiapudding med jordgubbssås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Proteinrikt hälsobröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Knaprigt knäcke

Betyg
Betyg
(16)