Krossad potatis i ugn med gourmetkorv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Krossad ugnsbakad krispig potatis med purjolök och grillad korv som serveras med en senapskräm och picklad lök.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g små potatisar
  • 0.5 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g tjock grillkorv
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk sötstark senap
  • honung
  • Picklad purjolök
  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 purjolök

Gör så här

  1. Picklad purjolök: Värm 1 dl vatten, socker och ättiksprit tills sockret smält. Strimla halva purjolöken. Häll över lagen och låt stå tills servering.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck så de spricker upp.
  3. Skär resten av purjolöken i bitar och lägg bredvid. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen tills fin färg, ca 15 min.
  4. Grilla/stek korven. Blanda crème fraiche med senap och smaka av med honung. Servera korven med potatis, purjolök, sås samt den picklade löken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g små potatisar
  • 0.5 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g tjock grillkorv
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk sötstark senap
  • honung
  • Picklad purjolök
  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 purjolök

Krossad potatis i ugn med gourmetkorv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Krossad ugnsbakad krispig potatis med purjolök och grillad korv som serveras med en senapskräm och picklad lök.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad purjolök: Värm 1 dl vatten, socker och ättiksprit tills sockret smält. Strimla halva purjolöken. Häll över lagen och låt stå tills servering.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck så de spricker upp.
  3. Skär resten av purjolöken i bitar och lägg bredvid. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen tills fin färg, ca 15 min.
  4. Grilla/stek korven. Blanda crème fraiche med senap och smaka av med honung. Servera korven med potatis, purjolök, sås samt den picklade löken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(29)