Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kroppkakor kan frysas in och sedan värmas i kokande saltat vatten eller stekas med smör i panna.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg potatis, gärna mandelpotatis
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 150 g rimmat fläsk
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 2 krm svartpeppar eller kryddpeppar
  • Kokning:
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • Lingon- och vitkålssallad:
  • 1 dl rårörda lingon
  • 8 dl finstrimlad vitkål

Gör så här

  1. Skala potatisen. Koka och pressa den med purépress i en bunke. Låt potatisen kallna helt. <br>

Fyllning

  1. Skär fläsket i små tärningar. Skala och hacka löken. Stek fläsk och lök i en stekpanna, ev med lite fett om fläsket är magert. Krydda med peppar och låt fyllningen svalna.

Kroppkakor

  1. Blanda den pressade potatisen med uppvispat ägg, mjöl och salt. Degen ska bara arbetas ihop, inte knådas. Forma degen på mjölat skärbräde till en tjock rulle. Skär den i 12 jämna bitar. Gör en fördjupning i varje bit, lägg i knappt 1 msk fyllning och rulla ihop till runda bollar.

Kokning

  1. Koka upp vatten och salt i en rymlig gryta (ca 4 liter). Lägg i hälften av kroppkakorna; de ska flyta upp till ytan och sedan koka ca 5 min. Ta upp dem med hålslev och koka resten.

Lingon- och vitkålssallad

  1. Blanda ingredienserna till salladen och låt den dra en stund.

Servering

Servera kroppkakorna med salladen och smält smör.

Tips

Kroppkakor kan frysas in och sedan värmas i kokande saltat vatten eller stekas med smör i panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grekisk hamburgare

(2)

Köttbullar i peperonata

(0)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

(8)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Kassler med gratinerade tomater

(5)

Älgburgare med röd coleslaw

(41)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis, gärna mandelpotatis
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 150 g rimmat fläsk
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 2 krm svartpeppar eller kryddpeppar
  • Kokning:
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • Lingon- och vitkålssallad:
  • 1 dl rårörda lingon
  • 8 dl finstrimlad vitkål

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kroppkakor kan frysas in och sedan värmas i kokande saltat vatten eller stekas med smör i panna.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen. Koka och pressa den med purépress i en bunke. Låt potatisen kallna helt. <br>

Fyllning

  1. Skär fläsket i små tärningar. Skala och hacka löken. Stek fläsk och lök i en stekpanna, ev med lite fett om fläsket är magert. Krydda med peppar och låt fyllningen svalna.

Kroppkakor

  1. Blanda den pressade potatisen med uppvispat ägg, mjöl och salt. Degen ska bara arbetas ihop, inte knådas. Forma degen på mjölat skärbräde till en tjock rulle. Skär den i 12 jämna bitar. Gör en fördjupning i varje bit, lägg i knappt 1 msk fyllning och rulla ihop till runda bollar.

Kokning

  1. Koka upp vatten och salt i en rymlig gryta (ca 4 liter). Lägg i hälften av kroppkakorna; de ska flyta upp till ytan och sedan koka ca 5 min. Ta upp dem med hålslev och koka resten.

Lingon- och vitkålssallad

  1. Blanda ingredienserna till salladen och låt den dra en stund.

Servering

Servera kroppkakorna med salladen och smält smör.

Tips

Kroppkakor kan frysas in och sedan värmas i kokande saltat vatten eller stekas med smör i panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grekisk hamburgare

(2)

Köttbullar i peperonata

(0)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

(8)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Kassler med gratinerade tomater

(5)

Älgburgare med röd coleslaw

(41)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies