Kronärtskocksröra och gubbröra på knäckebröd

Kronärtskocksröra och gubbröra på knäckebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Fantastiskt goda röror med kronärtskocka och en klassisk gubbröra som är perfekta att ha på buffén eller bjuda på innan middagen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kronärtskocksröra
  • 280 g marinerade kronärtskockshjärtan, avrunna
  • 100 g naturell färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • salt och svartpeppar
  • Gubbröra
  • 25 g smör
  • 100 g kokt potatis, fint tärnad
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 55 g ansjovisfiléer, hackade
  • 0.75 g majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Kronärtskocksröra: Mixa ihop alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar.

Gubbröra:

  1. Smält smöret i en kastrull och värm under omrörning tills det börjar dofta nötigt och slutar skumma. Blanda potatis, ägg, salladslök, ansjovis, majonnäs och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera rörorna på bitar av knäckebröd. Garnera ev med basilika och salladslök.

Tips

Smaka av gubbröran med spadet från ansjovisen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2020-04-10

Så himla gott!

Kronärtskocksröra och gubbröra på knäckebröd
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Kronärtskocksröra
  • 280 g marinerade kronärtskockshjärtan, avrunna
  • 100 g naturell färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • salt och svartpeppar
  • Gubbröra
  • 25 g smör
  • 100 g kokt potatis, fint tärnad
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 55 g ansjovisfiléer, hackade
  • 0.75 g majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • knäckebröd

Kronärtskocksröra och gubbröra på knäckebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Fantastiskt goda röror med kronärtskocka och en klassisk gubbröra som är perfekta att ha på buffén eller bjuda på innan middagen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kronärtskocksröra: Mixa ihop alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar.

Gubbröra:

  1. Smält smöret i en kastrull och värm under omrörning tills det börjar dofta nötigt och slutar skumma. Blanda potatis, ägg, salladslök, ansjovis, majonnäs och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera rörorna på bitar av knäckebröd. Garnera ev med basilika och salladslök.

Tips

Smaka av gubbröran med spadet från ansjovisen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2020-04-10

Så himla gott!