Kronärtskocka med parmesan

Betyg (1-5):
3.6 (20 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 st
  • 2 kronärtskockor
  • 100 g smör
  • 1 dl finriven parmesan

Gör så här

  1. Lägg kronärtskockorna i en stor kastrull och täck dem med vatten. Salta vattnet och låt koka på medelvärme tills bladen lätt lossnar när du drar i dem, cirka 40 minuter.
  2. Blanda smör, parmesan och salt.
  3. Lyft upp skockan och låt rinna av upp och ner så allt vatten rinner av bladen. Servera direkt och doppa i parmesansmöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina Persson

2014-11-11

Ansa kronärtskockan och göm den i smörpapper. Lägg paketet i en microsäker skål med lock. Värm i 6 min (för stor kocka) på hög värme. Ryck sen i ett blad. Lossnar det lätt, så är den klar. Kör 1 min till annars. Snabbare och enklare sätt att koka klockan. Dessutom bevaras smaken mycket bättre, eftersom du inte använder vatten eller andra tillbehör. Lärde mig detta i Frankrike för många år sedan, och fattar inte att svenska kockar inte kan detta.

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)
3 st
  • Ingredienser 3 st
  • 2 kronärtskockor
  • 100 g smör
  • 1 dl finriven parmesan

Kronärtskocka med parmesan

Betyg (1-5):
3.6 (20 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kronärtskockorna i en stor kastrull och täck dem med vatten. Salta vattnet och låt koka på medelvärme tills bladen lätt lossnar när du drar i dem, cirka 40 minuter.
  2. Blanda smör, parmesan och salt.
  3. Lyft upp skockan och låt rinna av upp och ner så allt vatten rinner av bladen. Servera direkt och doppa i parmesansmöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina Persson

2014-11-11

Ansa kronärtskockan och göm den i smörpapper. Lägg paketet i en microsäker skål med lock. Värm i 6 min (för stor kocka) på hög värme. Ryck sen i ett blad. Lossnar det lätt, så är den klar. Kör 1 min till annars. Snabbare och enklare sätt att koka klockan. Dessutom bevaras smaken mycket bättre, eftersom du inte använder vatten eller andra tillbehör. Lärde mig detta i Frankrike för många år sedan, och fattar inte att svenska kockar inte kan detta.

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies