Kronärtskocka med färskost, citron och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Med färska kryddor och lite syrlighet passar färskosten perfekt till kronärtskokans milda smak.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kronärtskockor
  • 200 g färskost
  • 0.5 citron, endast skal
  • 0.5 lime, endast skal
  • 0.5 dl plockade blad av timjan

Gör så här

  1. Lägg kronärtskockorna i en stor kastrull och täck dem med vatten. Salta vattnet och låt koka på medelvärme tills bladen lätt lossnar när du drar i dem, cirka 40 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av väl.
  2. Blanda färskosten med rivet citron- och limeskal (bara det gula och gröna på skalen) och timjanblad. Lossa kronärtskocksbladen och lägg dem på ett fat. Ta bort det s k skägget från kronärtskocksbottnarna och lägg bottnarna tillsammans med bladen. Servera bottnar och blad tillsammans med färskosten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(15)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4 kronärtskockor
  • 200 g färskost
  • 0.5 citron, endast skal
  • 0.5 lime, endast skal
  • 0.5 dl plockade blad av timjan

Kronärtskocka med färskost, citron och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Med färska kryddor och lite syrlighet passar färskosten perfekt till kronärtskokans milda smak.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kronärtskockorna i en stor kastrull och täck dem med vatten. Salta vattnet och låt koka på medelvärme tills bladen lätt lossnar när du drar i dem, cirka 40 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av väl.
  2. Blanda färskosten med rivet citron- och limeskal (bara det gula och gröna på skalen) och timjanblad. Lossa kronärtskocksbladen och lägg dem på ett fat. Ta bort det s k skägget från kronärtskocksbottnarna och lägg bottnarna tillsammans med bladen. Servera bottnar och blad tillsammans med färskosten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(15)