Kronans muffins med saffran och björnbär

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Saffransdoftande muffins med potatis och mandel.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 msk florsocker
  • 100 g smör
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl socker
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 kokta asterixpotatisar
  • 160 g malen sötmandel
  • 4 ägg, endast vitan
  • Till servering:
  • 100 g björnbär
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl lättvispad vispgrädde
  • citronmeliss, eventuellt

Gör så här

  1. Rör smör, saffran och socker poröst, tillsätt äggulorna under vispning. Passera eller pressa potatisen fint.
  2. Rör ner potatis och malen mandel i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  3. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 15–20 minuter.
  4. Servera dem ljumna, toppade med björnbär, pudrade med florsocker, lättvispad vispgrädde och eventuellt lite citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ida

2014-09-01

dessa slå alla muffins i hela välden utan choklad muffins! underbar smak och så så goda! komma definitivt göra dem igen och tycker att ni alla borde pröva dem! Tack coop tack för era underbara recepter!

12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 msk florsocker
  • 100 g smör
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl socker
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 kokta asterixpotatisar
  • 160 g malen sötmandel
  • 4 ägg, endast vitan
  • Till servering:
  • 100 g björnbär
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl lättvispad vispgrädde
  • citronmeliss, eventuellt

Kronans muffins med saffran och björnbär

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Saffransdoftande muffins med potatis och mandel.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör smör, saffran och socker poröst, tillsätt äggulorna under vispning. Passera eller pressa potatisen fint.
  2. Rör ner potatis och malen mandel i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  3. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 15–20 minuter.
  4. Servera dem ljumna, toppade med björnbär, pudrade med florsocker, lättvispad vispgrädde och eventuellt lite citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ida

2014-09-01

dessa slå alla muffins i hela välden utan choklad muffins! underbar smak och så så goda! komma definitivt göra dem igen och tycker att ni alla borde pröva dem! Tack coop tack för era underbara recepter!

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies