
Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås
Smarriga bönbollar i pita med yoghurtsås.
- 400 g vita bönor, avsköljda, (bruttovikt, 1 frp)
- 2 dl riven ost
- 1 gul lök, riven
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 1 dl ströbröd till panering
- 1 tsk salt
- Yoghurtsås
- 3 dl matyoghurt
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 0.5 dl sweet chilisås
- Till servering
- 4 pitabröd
- 0.5 isbergssalladshuvud, strimlad
- 2 tomater, tärnade
- 1 röd lök, strimlad
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till bönbollarna till en jämn smet.
- Forma till bollar och rulla i ströbröd. Hetta upp olja i stekpanna, stek till fin färg på medelvärme ca 20 min.
- Blanda yoghurt med ingefära och sweetchilisås. Servera bollarna i pitabröd med sallad, tomat, lök och yoghurtsås.
Liknande recept
Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås
Smarriga bönbollar i pita med yoghurtsås.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till bönbollarna till en jämn smet.
- Forma till bollar och rulla i ströbröd. Hetta upp olja i stekpanna, stek till fin färg på medelvärme ca 20 min.
- Blanda yoghurt med ingefära och sweetchilisås. Servera bollarna i pitabröd med sallad, tomat, lök och yoghurtsås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-02-24
Jättegott! Mycket godare än ”vanlig” falafel tyckte hela familjen
2020-12-11
Hej Therese och Eva! Det är en burk, så det är en bruttovikt på 400 g. Mvh Maja, redaktör
2020-12-07
Jag undrar samma som Therese längre ner, hur mycket bönor ska det vara? Är det en 400 grams burk som avses?
2020-05-16
Riktigt gott! Har gjorts flera gånger här hemma sedan vi upptäckte receptet tidigare i våras.
2019-05-29
blev jätte gott!! bytte ut ströbrödet som skulle vara i bönbollarna mot havregryn! och cayennepepparen mot chilipulver
2017-03-31
Tyckte de blev goda :-) Tog mindre cayennepeppar. Jag körde alltihopa i en matberedare med knivinsats. Det står inte att man ska mosa bönorna...
2017-03-29
Ska det vara 400 g bönor eller är det en burk med 400g /240 g bönor som avses?
2017-03-29
Men ska dem verkligen stekas i 20 min??
2017-02-10
Supergoda och perfekt luftig konsistens.
2016-12-16
Fick inte till dom alls. Föll isär och smulade sig. Men smakade hyfsat gott.
2016-12-15
Enkelt och supergott. Håller ihop och får fin knaprig yta. Funkar även som burgare.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva
2021-02-24
Jättegott! Mycket godare än ”vanlig” falafel tyckte hela familjen
Coop
2020-12-11
Hej Therese och Eva! Det är en burk, så det är en bruttovikt på 400 g. Mvh Maja, redaktör
Eva
2020-12-07
Jag undrar samma som Therese längre ner, hur mycket bönor ska det vara? Är det en 400 grams burk som avses?
Thérèse
2020-05-16
Riktigt gott! Har gjorts flera gånger här hemma sedan vi upptäckte receptet tidigare i våras.
Liv
2019-05-29
blev jätte gott!! bytte ut ströbrödet som skulle vara i bönbollarna mot havregryn! och cayennepepparen mot chilipulver
Therese
2017-03-31
Tyckte de blev goda :-) Tog mindre cayennepeppar. Jag körde alltihopa i en matberedare med knivinsats. Det står inte att man ska mosa bönorna...
Therese
2017-03-29
Ska det vara 400 g bönor eller är det en burk med 400g /240 g bönor som avses?
Ichrak
2017-03-29
Men ska dem verkligen stekas i 20 min??
Liselott
2017-02-10
Supergoda och perfekt luftig konsistens.
Pernilla
2016-12-16
Fick inte till dom alls. Föll isär och smulade sig. Men smakade hyfsat gott.
Alexander
2016-12-15
Enkelt och supergott. Håller ihop och får fin knaprig yta. Funkar även som burgare.