Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.74 (31 betyg)

Smarriga bönbollar i pita med yoghurtsås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g vita bönor, avsköljda, (bruttovikt, 1 frp)
  • 2 dl riven ost
  • 1 gul lök, riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 dl ströbröd till panering
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • Till servering
  • 4 pitabröd
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 röd lök, strimlad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till bönbollarna till en jämn smet.
  2. Forma till bollar och rulla i ströbröd. Hetta upp olja i stekpanna, stek till fin färg på medelvärme ca 20 min.
  3. Blanda yoghurt med ingefära och sweetchilisås. Servera bollarna i pitabröd med sallad, tomat, lök och yoghurtsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-02-24

Jättegott! Mycket godare än ”vanlig” falafel tyckte hela familjen

Coop

2020-12-11

Hej Therese och Eva! Det är en burk, så det är en bruttovikt på 400 g. Mvh Maja, redaktör

Eva

2020-12-07

Jag undrar samma som Therese längre ner, hur mycket bönor ska det vara? Är det en 400 grams burk som avses?

Thérèse

2020-05-16

Riktigt gott! Har gjorts flera gånger här hemma sedan vi upptäckte receptet tidigare i våras.

Liv

2019-05-29

blev jätte gott!! bytte ut ströbrödet som skulle vara i bönbollarna mot havregryn! och cayennepepparen mot chilipulver

Therese

2017-03-31

Tyckte de blev goda :-) Tog mindre cayennepeppar. Jag körde alltihopa i en matberedare med knivinsats. Det står inte att man ska mosa bönorna...

Therese

2017-03-29

Ska det vara 400 g bönor eller är det en burk med 400g /240 g bönor som avses?

Ichrak

2017-03-29

Men ska dem verkligen stekas i 20 min??

Liselott

2017-02-10

Supergoda och perfekt luftig konsistens.

Pernilla

2016-12-16

Fick inte till dom alls. Föll isär och smulade sig. Men smakade hyfsat gott.

Alexander

2016-12-15

Enkelt och supergott. Håller ihop och får fin knaprig yta. Funkar även som burgare.

Liknande recept

Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegetarisk tacos med cashewfärs

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g vita bönor, avsköljda, (bruttovikt, 1 frp)
  • 2 dl riven ost
  • 1 gul lök, riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 dl ströbröd till panering
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • Till servering
  • 4 pitabröd
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 röd lök, strimlad

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.74 (31 betyg)

Smarriga bönbollar i pita med yoghurtsås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till bönbollarna till en jämn smet.
  2. Forma till bollar och rulla i ströbröd. Hetta upp olja i stekpanna, stek till fin färg på medelvärme ca 20 min.
  3. Blanda yoghurt med ingefära och sweetchilisås. Servera bollarna i pitabröd med sallad, tomat, lök och yoghurtsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-02-24

Jättegott! Mycket godare än ”vanlig” falafel tyckte hela familjen

Coop

2020-12-11

Hej Therese och Eva! Det är en burk, så det är en bruttovikt på 400 g. Mvh Maja, redaktör

Eva

2020-12-07

Jag undrar samma som Therese längre ner, hur mycket bönor ska det vara? Är det en 400 grams burk som avses?

Thérèse

2020-05-16

Riktigt gott! Har gjorts flera gånger här hemma sedan vi upptäckte receptet tidigare i våras.

Liv

2019-05-29

blev jätte gott!! bytte ut ströbrödet som skulle vara i bönbollarna mot havregryn! och cayennepepparen mot chilipulver

Therese

2017-03-31

Tyckte de blev goda :-) Tog mindre cayennepeppar. Jag körde alltihopa i en matberedare med knivinsats. Det står inte att man ska mosa bönorna...

Therese

2017-03-29

Ska det vara 400 g bönor eller är det en burk med 400g /240 g bönor som avses?

Ichrak

2017-03-29

Men ska dem verkligen stekas i 20 min??

Liselott

2017-02-10

Supergoda och perfekt luftig konsistens.

Pernilla

2016-12-16

Fick inte till dom alls. Föll isär och smulade sig. Men smakade hyfsat gott.

Alexander

2016-12-15

Enkelt och supergott. Håller ihop och får fin knaprig yta. Funkar även som burgare.

Liknande recept

Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegetarisk tacos med cashewfärs

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)