Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

En fantastiskt krispig rätt med både krispig fisk och krispig potatis som serveras med en avokado-remoulad. Recept av Erik Brännström.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 kg mjölig potatis
  • 1 liten gul lök, grovriven
  • 150 g palsternacka
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 litet ägg
  • 1 dl riven cheddarost
  • 2.5 msk potatismjöl
  • neutral olja, till stekning
  • Avokado-Remoulad
  • 2 avokador
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl pickles, finhackade
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 20 g hackad färsk koriander
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och vitpeppar
  • Till servering
  • 4 panerade fisk i bitar
  • 30 g spetskål eller rödkål
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 dl riven ost cheddar
  • 1 lime, att pressa över

Gör så här

  1. Rösti: Skala potatis, lök och palsternacka. Riv potatis och lök grovt och palsternackan fint. Salta och rör runt. Krama ut vätskan och blanda med vitlök, ägg, ost och potatismjöl.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i ¼ av blandningen. Tryck ut så tunt det går i stekpannan. Stek på medelvärme. När det blivit en ordentlig stekyta, vänd och stek andra sidan tills potatisen är genomstekt och andra sidan fått fin färg.
  3. Stek ytterligare tre rösti av potatismixen. Håll dem varma på en plåt i ugnen på ca 70°, till servering. Avokado-remoulad: Mosa avokadon med gaffel och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek fiskbitarna frasiga. Strimla kålen tunt, gärna med mandolin. Fintärna tomaterna och grovhacka koriandern. Fördela grönsaker, ev riven ost, fiskbitar, koriander och remouladsåsen på röstin. Pressa över lime och rulla ihop. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 0.5 kg mjölig potatis
  • 1 liten gul lök, grovriven
  • 150 g palsternacka
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 litet ägg
  • 1 dl riven cheddarost
  • 2.5 msk potatismjöl
  • neutral olja, till stekning
  • Avokado-Remoulad
  • 2 avokador
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl pickles, finhackade
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 20 g hackad färsk koriander
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och vitpeppar
  • Till servering
  • 4 panerade fisk i bitar
  • 30 g spetskål eller rödkål
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 dl riven ost cheddar
  • 1 lime, att pressa över

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

En fantastiskt krispig rätt med både krispig fisk och krispig potatis som serveras med en avokado-remoulad. Recept av Erik Brännström.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rösti: Skala potatis, lök och palsternacka. Riv potatis och lök grovt och palsternackan fint. Salta och rör runt. Krama ut vätskan och blanda med vitlök, ägg, ost och potatismjöl.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i ¼ av blandningen. Tryck ut så tunt det går i stekpannan. Stek på medelvärme. När det blivit en ordentlig stekyta, vänd och stek andra sidan tills potatisen är genomstekt och andra sidan fått fin färg.
  3. Stek ytterligare tre rösti av potatismixen. Håll dem varma på en plåt i ugnen på ca 70°, till servering. Avokado-remoulad: Mosa avokadon med gaffel och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek fiskbitarna frasiga. Strimla kålen tunt, gärna med mandolin. Fintärna tomaterna och grovhacka koriandern. Fördela grönsaker, ev riven ost, fiskbitar, koriander och remouladsåsen på röstin. Pressa över lime och rulla ihop. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)